Șeful PNL Timiș, Nicolae Robu, îl atacă din nou șeful PSD Timișoara,...

Șeful PNL Timiș, Nicolae Robu, îl atacă din nou șeful PSD Timișoara, Sorin Grindeanu. Pe cine laudă pentru că este „bun” și ce spune despre schimbarea atribuțiilor viceprimarului Stoia UPDATE Răspunsul lui Grindeanu

1
DISTRIBUIȚI

bojin si robu centru

Primarul Nicolae Robu nu are liniște nici duminica. Prezent în sala de consiliu a primăriei pentru a discuta cu presa despre întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu, mai marele urbei de pe Bega, s-a lansat din nou într-o serie de atacuri la adresa PSD.

Nemulţumit că pesediştii nu au înlăturat afişele cu USL din Timişoara, Robu spune că ar fi vrut ca foştii parteneri să admită că au greşit.

Acuzat de PSD că nu e politician, Robu a spus că „atunci când am decis să intru în politică, am făcut-o nu cu gândul să nu fiu ca acei care m-au dezamăgit, ci am venit cu gândul să rămân vertical, principial, corect prin tot ceea ce fac. Oricât de multă politică voi face, şi voi sper să fac multă, eu voi române la fel. Niciodată nu o să mă schimb. Nu am cum să devin ca ei niciodată, și dacă ei nu-și schimbă mentalitatea și năravurile, nu avem cum să fim parteneri PSD, și când spui PSD trebuie să te explici, pentru că acolo nu sunt lucrurile chiar clare. Domnul președinte PSD Timiș m-a asigurat că la sfârşitul zilei de astăzi vor îndepărta ei tot ce este ilegal. Pe care de consecință, i-am comunicat domnului director Dorel Cojan de la Poliţia Locală să le oferim această șansă”.

Rapid, Robu a trecut la atacuri la adresa şefului PSD Timişoara Sorin Grindeanu. „Am fost informat că președintele PSD Timișoara m-a acuzat că aplic legea, că în loc să îmi văd de treabă mă preocupă să le dau lor jos panourile sau inscripțiile ilegale. Asta arată ce mentalitate au aceşti oameni. Ce legătură are o asemenea abordare cu principiile unui stat de drept?”.

Deşi declarativ nu suportă comportamentul PSD, Robu îl laudă pe fostul partener de alianţă şi spune că „domnul Titu Bojin aş putea sune că este pesedistul cât de cât bun, poate e mult spus, dar în orice caz cu domnul Bojin se poate colabora, chiar dacă mai deraiază şi dânsul.


Însă în PSD Timiş ştim bine că sunt cel puţin două grupări, şi cu una chiar nu se poate colabora”. Întrebat dacă face referire din nou indirect la Sorin Grindeanu, Robu a admis că „da, sigur, acuma nu vreau să vă las să vă chinuiţi să vă dați seama”. Primarul nu a dorit să spună cum este încurcat de Grindeanu, lămurind că „nu vreau să îmi mai pierd vremea cu PSD, mai bine mă duc să bat mingea. că îmi e şi dor să o fac”.

Edilul a dezvăluit şi că PSD ar fi încercat schimbarea viceprimarului Dan Diaconu prin formarea unei noi alianţe în CLT şi a spus că modificarea atribuţiilor viceprimarului Traian Stoia nu a fost ideea social-democratului. Robu a detaliat că i-a adus la cunoştinţă pesedistului faptul că Terenurile îi vor fi luate şi că în schimb va primi Monumentele, mutare cu care pesedistul a fost de acord, dar că nu a existat o dispută. Robu a explicat că „nu am putut accepta ca probleme ale primăriei, ce ţin de ce se va face cu un teren, să se discute la Bega Group, cu un potenţial investitor, indiferent dacă discuţiile ar fi fost de bine sau de rău. Nu m-a mulţumit nici modul în care s-au purtat discuţiile, dar nici dacă aş fi fost mulţumit nu aş fi acceptat ca astfel de discuţii să se poate în afara primăriei”.

UPDATE Contactat de PRESSALERT.RO pentru a oferi o poziție din partea PSD, Sorin Grindeanu a declarat că „probabil toată această stare a primarului a fost dată de întâlnirea cu Traian Băsescu, noul său șef politic, dar ca să vedeți și ce bază se poate pune în declarațiile lui, vă rog să ne aducem aminte ce declara despre Băsescu acum șase luni și cum acum se gândește la o alianță cu el. Noi, PSD, ne gândim că am propus un proiect prin USL, un proiect pentru cetățeni, pe care ne gândim să îl ducem la final. Pe domnul Robu nu îl mai interesează cetățenii sau ideile politice, ci numai să se alieze cu Băsescu”.

Grindeanu s-a arătat mirat de faptul că Robu i s-a plâns lui președintelui că nu a primit bani de la premierul Victor Ponta pentru proiectele Timișoarei și a spus că „nu știu de ce făcut asta. Se așteaptă primească de la Traian Băsescu, care nu a dat Timișoarei nimic vreme de zece ani? El nu este în opoziție, de zece ani de zile este la putere”.

 

1 COMENTARIU

  1. Acesti mizerabili de la PSD nu au nici o rusine. Ma intreb daca mucosul ala de Grindeanu are vreo scoala terminata pe bune fiindca dupa retorica folosita nu pare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.