Și micuții de clasa a II-a, a IV-a și a VI-a se...

Și micuții de clasa a II-a, a IV-a și a VI-a se pregătesc de examene. Care este scopul evaluărilor

0
DISTRIBUIȚI

matematica_tabla_70425800_98641500_02868600

Mii de elevi de clasa a II-a, a IV-a și a VI-a din județul Timiș vor susține, în premieră, mai multe examene, începând cu sfârșitul lunii mai. Micuții nu trebuie să se îngrijoreze, pentru că notele nu vor fi trecute în catalog, ci scopul evaluărilor este acela de a depista golurile din cunoștințele copiilor, precizează Cornel Petroman, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Primii care vor fi evaluați vor fi prichindeii de clasa a IV-a, în perioada 28 – 30 mai.


Aceștia vor susține probe scrise la Limba Română, Matematică și Limba Maternă. Urmează elevii de clasa a II-a, între 2 și 4 iunie, care vor fi evaluați la Limba Română, scris și citit, Limba Maternă, scris și citit, și Matematică. Iar copiii înscriși în clasa a VI-a vor fi testați în perioada 5 – 6 iunie, la Matematică și Științe ale Naturii.

“Scopul evaluărilor este depistarea golurilor din cunoștințele elevilor, a greșelilor pe care aceștia le săvârșesc în exprimare, în calcul, etc. Scopul este de a depista aceste greșeli și a le îndrepta în următorii ani pentru că altfel ne vom trezi că avem la Bacalaureat copii care nu au cunoștințe de gimnaziu”, a explicat Cornel Petroman.

Modelele de subiecte pentru cele trei evaluări au fost postate pe site-ul http://subiecte2014.edu.ro/2014/

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.