ȘOCANT Părinții unor copii amărâți le INTERZIC acestora să meargă la școală....

ȘOCANT Părinții unor copii amărâți le INTERZIC acestora să meargă la școală. Vezi motivele stupide și cum îi va ajuta conducerea unui liceu din Timișoara

2
DISTRIBUIȚI

cladire-Colegiul-Tehnic-de-Vest-Timisoara-52

Aproximativ 40 de copii, care au terminat cel puțin clasa a VIII-a, ce provin din familii sărace sau au părinții plecați în străinătate, primesc un sprijin neașteptat din partea unei școli din Timișoara. Colegiul Tehnic de Vest a inițiat un proiect-pilot, în toamna anului trecut, prin intermediul căruia, în parteneriat cu Asociația “Generație Tânără”, le oferă acestor copii o șansă de a termina cel puțin școala profesională și a-și face un viitor.

Proiectul se adresează în special copiilor de la sate, cărora conducerea Colegiului Tehnic de Vest le asigură cazarea și masa gratuit, doar să revină la școală. Însă, pentru a beneficia de aceste facilități, elevii nu trebuie să facă mai mult de 20 de absențe nemotivate, altfel vor fi excluși din program.

Cosmin Hogea, directorul Colegiului Tehnic de Vest și inițiatorul acestui proiect, ne-a explicat că voluntarilor care i-au convins pe părinți să-i lase pe copii la școală nu le-a fost deloc ușor.


Și asta din motive din cele mai stupide. “Au existat părinți care nu voiau să-i trimită pe copii la școală pentru că nu ar mai fi avut cine să lucreze pământul sau alții care se temeau că vor rămâne fără alocația copilului, dacă acesta pleacă la Timișoara. Chiar au fost părinți care ne-au refuzat invocând astfel de motive. Noi le-am explicat că nu numai că nu pierd alocația, dar vor primi și bani în plus, pentru că noi i-am inclus pe copii în programul ministerului “Bani de liceu”, prin care primesc o bursă lunară de 180 de lei”, povestește Cosmin Hogea.

De proiectul inițiat de Colegiul Tehnic de Vest beneficiază și trei victime ale traficului de ființe umane, care au fost readuse la Timișoara, după ce polițiștii le-au scos din mâinile traficanților, dar și tineri din centre de plasament. Voluntari din cadrul Asociației “Generație Tânără”, veniți din toate colțurile lumii, fac cu acești copii săraci meditații, în cadrul cărora îi învață o limbă străină, și nu numai. Mai mult, elevii au parte de activități extrașcolare inedite, sunt duși la teatru, operă sau în excursie.

Conducerea școlii timișorene se gândește să ceară și sprijinul autorităților locale și județene astfel încât, din anul școlar următor, numărul beneficiarilor proiectului să ajungă la cel puțin 80.

2 COMENTARII

 1. Un argument din categoria „motive din cele mai stupide”

  De ce te-ai dus în lume?
  De ce-ai plecat? Ia spune?
  Pute-ai rămâne şi tu cu fraţii
  Aci acas, la coada vacii!

  Te-ai dus, zici tu la şcoală,
  Pute-ai rămâne la cratiţă şi oală!
  Şi la săpat porumb în luncă,
  Aveai cea mai plăcută muncă!

  Acum ai să vezi cât e de rău,
  Să munceşti vara într-un birou!
  Aşa îţi trebuie! N-ai ascultat!
  Sfatul nostru, să rămâi în sat!

 2. adevarul e ca la ora actuala sistemul scolar, cu privire la cerintele la care sint supusi copii incepind cu clasa I a doua si mai departe sint absurde si puse sau impuse probabil de niste dobitoci; deci tot sistemul este putred.-

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.