Sprijin din partea Uniunii Europene pentru viitorii cercetători care învață la Universitatea...

Sprijin din partea Uniunii Europene pentru viitorii cercetători care învață la Universitatea de Vest

0
DISTRIBUIȚI

doctorand

Reprezentanții Universității de Vest din Timișoara continuă să implementeze proiecte finanțate cu bani de la Uniunea Europeană, cu scopul de a le oferi burse cât mai consistente doctoranzilor și post-doctoranzilor. După ce săptămâna trecută a fost lansat un proiect în cadrul căruia viitorii cercetători de la Facultatea de Drept și Științe Economice primesc burse de până la 3.700 de lei, astăzi a fost inițiat un alt proiect de care vor beneficia doctoranzii și post-doctoranzii din domeniul științelor umaniste și economico-sociale.

Astfel, 35 de doctoranzi de la Universitatea de Vest vor primi, timp de 16 luni, o bursă lunară de 1.500 de lei, iar alți 20 de post-doctoranzi se vor alege cu o bursă din partea Uniunii Europene de 2.500 de lei.


Mai mult, viitorii cercetători vor avea ocazia să facă stagii de practică în străinătate și să consulte cărți pe care nu le găsesc în țara noastră sau să participe la conferințe internaționale. Depunerea dosarelor se face începând de mâine și până pe 16 mai, iar doctoranzii și post-doctoranzii s-au arătat extrem de interesați de aceste burse.

Gabriela Panu, înscrisă în anul I la doctorat la Filologie, vrea să-și depună dosarul. “Mă ajută în primul rând pe partea de dezvoltare personală prin participarea la conferințe, voi avea posibilitatea să public articole și m-ar ajuta și partea financiară care nu este deloc de neglijat. În acest moment, statul ne oferă o bursă de 850 de lei”, ne-a spus Gabriela Panu.

Valoarea proiectului este de aproape 13 milioane de lei, Universitatea de Vest este beneficiarul proiectului, iar Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea “Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din București și Universitatea din Craiova sunt parteneri. În total, prin proiect va fi oferit sprijin financiar pentru 150 de doctoranzi și 75 de post-doctoranzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.