SUCCES al elevilor români: cinci medalii de AUR şi locul I pe...

SUCCES al elevilor români: cinci medalii de AUR şi locul I pe echipe la Olimpiada Internaţională de Chimie

0
DISTRIBUIȚI

olimpiada

Elevii români au obţinut şapte medalii – cinci de aur, una de argint şi una de bronz – şi locul I pe echipe la ediţia 2014 a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev”, desfăşurată în Rusia, unde ţara gazdă a ocupat locul II, cu trei medalii de aur, potrivit Ministerului Educaţiei, scrie Mediafax. Acesta este cel mai bun rezultat din istoria participărilor României la competiţie.

Cei cinci elevi medaliaţi cu aur sunt Andreea Maria Filip (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Ştefan Bogdan Ivan (clasa a XII-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Dumitru Călugăru (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu), Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Radu Costin Bîzgă-Nicolescu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „I.C.


Brătianu” din Piteşti). Vlad-Mihai Mandric (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti) a obţinut medalia de argint, iar medalia de bronz a fost obţinută de Gabriel Dragoş Negreanu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ). Olimpicii români revin în ţară duminică, la ora 19:15, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”. La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, a 48-a din istorie, au participat 105 elevi din 16 ţări. Concursul s-a desfăşurat la Moscova, în perioada 11-17 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.