Timişoreanul Zoli Toth l-a readus pe Bach în showbiz FOTO

Timişoreanul Zoli Toth l-a readus pe Bach în showbiz FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-817159252">

zolitoth (25)

Promotorul muzicii neconvenţionale de percuţie din România, timişoreanul Zoli Toth, a recidivat din nou cu un spectacol – concept desfăşurat aseară în Sala Filarmonicii, în cadrul căruia l-a readus pe Bach în showbiz. Turneul naţional „Bach in showbiz“ realizat alături de colegii săi din Zoli Toth Project – Amalia Gîscă (vioară), Flaminia Nastai (violoncel) şi Bogdan Pop (percuţie) a poposit aseară la Timişoara, spectacolul fiind inclus în cadrul festivalului internaţional Timişoara Muzicală. Spectatorii prezenţi la acest eveniment au avut parte de o seară mai mult decât agreabilă, care a inclus 14 teme ale celebrului compozitor Johan Sebastian Bach (pe care Zoli Toth l-a urât în facultate, conform celor declarate pe scenă) „îmbrăcate“ într-o formă modernă, muzica spectacolului fiind compusă de Adrian Enescu. Dincolo de „artificiile“ sonore, spectacolul a fost completat de un show de proiecţii 3D marca “Les Ateliers Nomad”, care s-au integrat perfect în povestea serii, o veritabilă producţie cinematografică în care cei patru muzicieni au reuşit să creeze minuni sonore.

Printre momentele memorabile ale serii s-au numărat acela în care la îndemnul lui Bogdan Pop, întreaga sală a ţinut „ritmul“ unei piese creionate pe acordurile lui Bach, dar şi „cea mai spectaculooasă adaptare după Bach“ – după cum a descris-o Zoli Toth – care a prilejuit urechilor prezente un melanj inedit de teme folclorice amestecate cu frânturi din opera celebrului compozitor născut în anul 1685. Fuziunea dintre „vechi“ şi „nou“ a avut parte de coeziune graţie performance-ului celor patru muzicieni prezenţi pe scenă, iar mixul dintre vioară, violoncel, marimbă, vibrafon şi pe alocuri teme de synth specifice coloanelor sonore realizate de Adrian Enescu de-a lungul timpului a fost savurat pe deplin de spectatorii care au asistat la acest eveniment inedit. Dincolo de toate, într-o lume în care showbiz-ul autohton este steril şi pueril, ideea de a readuce teme compuse cu multe secole în urmă în actualitate este una de bun augur, iar aplauzele furtunoase cu care au fost răsplătiţi eroii serii au demonstrat că publicul a înţeles pe deplin această „combinaţie“.

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.