Timișorenii, așteptați să admire stelele prin telescop, gratuit, de Ziua Astronomiei. Unde...

Timișorenii, așteptați să admire stelele prin telescop, gratuit, de Ziua Astronomiei. Unde poți face asta

0
DISTRIBUIȚI

304423_514282825263307_605489786_n

Timișorenii care doresc să aibă parte de o experiență inedită sunt așteptați, în această seară, de la ora 19.00 și până la miezul nopții să admire stelele, Luna sau planetele gratuit.

Acțiunea are loc la Observatorul Astronomic din Timișoara, de pe Strada Piața Axente Sever, pentru a marca Ziua Astronomiei, prilej cu care cei interesați pot lua parte la observații astronomice, iar astronomii din cadrul Astroclubului Antares din Timișoara vor răspunde celor curioși despre tainele Universului.

Ziua Astronomiei este una de promovare a astronomiei în locurile publice, prin prezentări și observații astronomice.


La Observatorul Astronomic din Timișoara, această zi se sărbătorește printr-o seară în care intrarea este gratuită, iar orarul se prelungește mult în noapte.

Ziua Astronomiei se sărbătorește începând cu anul 1973, într-o sâmbătă senină din aprilie sau mai, când Luna este în preajma fazei de Primul Pătrar. Mişcarea a început în California (SUA) în 1973, când astronomul amator Douge Berger (preşedintele clubului local Astronomical Association of Northern California), a decis ca reprezentanții clubului să coboare cu telescoapele în mijlocul oraşului şi să arate obiectele cereşti publicului trecător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.