Timişorenii, mai preocupaţi să-şi ia îngheţată sau să bea o bere decât...

Timişorenii, mai preocupaţi să-şi ia îngheţată sau să bea o bere decât să voteze. Vezi cum şi-au motivat alegerile

7
DISTRIBUIȚI
nu vot 1
Unul dintre alegătorii dezamăgiţi, care a decis să nu voteze Foto Angela Novăcescu

Agitaţie în centrul Timişoarei. Nu şi la secţiile de votare. Piața Operei – arhiplină. Terase pline de oameni, cozi la înghețată, zâmbete. Într-un cuvânt –  relaxare. Șase studenți iși savurau răcoritoarele la una din terasele de pe Corso. Nu au votat și nici nu vor pentru că nu știu cu cine. „Nici nu știm pe cine să votăm. Consider că nu suntem suficient de informați. Eu nu îi cunosc. Mai bine rătăcim pe la terase că e duminică și avem puțin timp liber”, a spus o studentă.

Dacă studenții nu știu cine sunt candidații, oameni mai în vărstă știu prea bine cine sunt, dar nici așa nu e bine. Cei mai mulți sunt nemulțumiți, nu au încredere în ei sau pur și simplu sunt supărați pe țară. „Noi îi știm prea bine pe politicienii ăștia. Nici nu mai votez de acum încolo. Nu am încredere în ei, m-au dezamăgit toți pentru că luptă numai pentru ei.


Au făcut prea multe rele și nu mai vreau să votez” ne-a spus o doamnă așezată la coadă să își ia înghețată. Mai mult decât atât, oamenii nici nu vor să știe cine câștigă alegerile. „Ce mă interesează pe mine? Toți sunt o apă și un pământ”.

Tot în centrul orașului de pe Bega un grup căuta cu privirea locuri libere la terase. Întrebați dacă au votat, numai o doamnă a răspuns „Da, de dimineață”. Cei patru nu au votat și nici nu vor să voteze. Sau, eventual, după două beri. „Nu am votat. Eventual după două beri poate merg la vot. Poate atunci voi ști cu cine să votez. La urma urmei, indiferent pe cine votăm, toți sunt la fel”, ne-a spus unul dintre ei.

Pe strada Mărășești zeci de tineri, copii sau oameni în vârstă se plimbau ca într-o zi obișuită de duminică. Pe o bancă l-am întâlnit pe domnul Pavel. În vărstă de 62 de ani, bătrânul a spus că nu poate să uite ziua în care la Timișoara a început Revoluția. „Eram în fața Operei. Sunt revoluționar și Timișoara e plină de revoluționari. Atunci nu m-am gândit că se va ajunge la ce e acum. Sunt total dezamăgit. Am fost dat afară de la locul de muncă și îmi amintesc că am pierdut 25% din salariu pentru că eram bugetar. Nu sunt locuri de muncă. Am văzut studenți care după ce au ieșit de pe băncile facultății au intrat direct în șomaj. Sute de pensii sunt aranjate, sute de pensii de boală sunt neverificate. Nu se face nimic”, a spus dezamăgit Pavel.

Și domnul Ștefan Popa a hotărât să iasă la aer curat. Era aranjat din cap până în picioare, dar nu pentru a merge la vot, ci la biserică.  Fără să îl intereseze că astăzi se votează Ștefan stătea picior peste picior și aștepta să se facă ora 18.00 ca să meargă la biserică. Omul a ținut să explice scurt și la obiect de ce nu votează „cum să mă duc să îi votez pe domnii care au declarat că avem cel mai mare P.I.B, dar avem cele mai mici salarii din Europa? Mai bine stau la soare și mă relaxez până la ora șase când merg la biserică, la baptiști”.

În timpul ăsta pe Facebook, primarul Timişoarei şi şeful PNL Timiş transmitea de zor mesaje către alegători „PREZENTA LA VOT MULT MAI SCAZUTA LA ALEGERILE PARLAMENTARE PE COLEGIUL 3 DECAT LA EUROPARLAMENTARE! ATENTIE: IN COLEGIUL 3, AVETI DE VOTAT IN DOUA LOCURI !”-

 

7 COMENTARII

  1. Asa este! Cind vad atita nepasare, ma gindesc ca fiecare are ce merita! 80% din romani sint lasi, nepasatori, fara coloana ! Fiecare se plinge, cind ajunge la greu, si poate nici atunci, nu au curajul sa faca ceva! Mincati inghetata si beti bere, cind va vor fi chemati copiii la razboi, cind ramineti pe drumuri, cind vi se va face o nedreptate, toti care nu ati fost la vot, sinteti de vina!

  2. Poate ca nu, dar ai constiinta impacata ca tu ti-ai facut datoria! Cum zicea ieri cineva la TV, pentru acest lucru au murit oameni acum 25 de ani!

  3. „Fraţi mineri, mă adresez dumneavoastră de astă-dată, mulţumindu-vă pentru răspunsul de solidaritate muncitorească pe care l-aţi dat la chemarea noastră. Delegaţia de mineri, în frunte cu domnul Cozma, se va deplasa spre Piaţa Universităţii, pe care vrem s-o reocupaţi dumneavoastră! … Aşa cum aţi văzut, de această dată avem de-a face cu elemente de-a dreptul fasciste, grupuri organizate de elemente incitate, multe dintre ele drogate.” Oare cine spunea asta?

    • un mare sustinator al democratiei si un mare om ce s-a facut remarcat ca liderul revolutiei din 89 miky mouse sau ma insel ?????

      da ma duc sa votez respectiv m-as fi dus dar cu cine ca oricine ar fi acolo e tot degeaba chiar nu vedem ca nu existe culoare politica in tara e un singur partid si ala nu e sa serveasca populatia ci doar interesele lor personale

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.