Timișorenii pot arunca hârtia și cartonul în containere sub formă de clopote...

Timișorenii pot arunca hârtia și cartonul în containere sub formă de clopote albastre

0
DISTRIBUIȚI

P9030340

Locuitorii orașului de pe Bega sunt invitați să arunce hârtia și cartonul în 20 de containere create special pentru colectarea acestor deșeuri, ce au formă de clopot albastru. Din aceste zile, containerele au fost amplasate de către Retim, cu sprijinul Primăriei Timișoara, lângă clopotele verzi destinate colectării sticlelor și borcanelor, în locuri vizibile, din diferite cartiere ale orașului.

Amplasarea clopotelor albastre a avut loc în cadrul campaniei “Logic, Eco-logic”, ce a debutat în toamna anului trecut și s-a dezvoltat pe mai multe direcții, printre care montarea de pubele galbene pentru colectarea deșeurilor reciclabile, retichetarea tuturor pubelelor și clopotelor existente în Timișoara sau campanii de promovare în școli, licee și universități a colectării selective.

Potrivit reprezentanților Retim, în noile recipiente albastre se aruncă ambalaje din carton, cutiile (din carton) pentru pizza fără resturi de mâncare, ziare, reviste şi caiete (fără părţile adezive, din metal sau plastic), pungi de hârtie, tăviţe şi cutii din carton pentru alimente.


Nu se aruncă, însă, hârtia tratată chimic pentru faxuri sau hârtie indigo, bonuri fiscale, hârtie de copt, bilete de transport public plastifiate, ambalaje din celofan, cutiile pentru pizza cu resturi de mâncare, pungi de plastic.

„Vom amplasa clopote albastre și in alte zone, în funcție de cerințele venite din partea clienților noștri, fie ei persoane fizice sau agenți comerciali”, spune Marcel Petrisor, directorul general Retim Ecologic Services.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.