Toni Dijmărescu: „Publicul românesc a fost stricat cu concertele gratuite“. Vezi când...

Toni Dijmărescu: „Publicul românesc a fost stricat cu concertele gratuite“. Vezi când va cânta alături de Desant VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

desant [1024x768]

Rockerii timişoreni au parte de un concert deosebit, joi 22 mai, de la ora 22, la clubul El Che, evenimentul programând un concert al formaţiei Desant, în care alături de ei va cânta şi binecunoscutul chitarist Toni Dijmărescu, stabilit de mai mulţi ani în Germania. „Sunt născut în Timişoara, la spital, dar am locuit în Reşiţa. Prima formaţie demnă de menţionat în care am evoluat a fost Crater, în care a fost şi Adi Niţulescu, actualmente în Pandora. După aceea am cântat cu Necroticism, o trupă de death metal şi cu Screaming Heads, cu care am mers la multe festivaluri din ţară. În decembrie 1996 am plecat în Germania dar m-am mai întors. Prin 2009 am mai cântat cu Narcisa Suciu şi am amintiri extrem de plăcute despre vremurile acelea“, ne-a declarat Toni Dijmărescu, pe care l-am „prins“ la repetiţiile pe care le face alături de membrii trupei Desant. Conform spuselor lui, în Germania a evoluat alături de mulţi muzicieni, dar „acolo e foarte greu să faci numai muzică“.

„Am cântat în mai multe formule în Germania…cu The Daydreamers o trupă de cover-uri, oameni de la care am învăţat multă muzică, cu nişte italieni, cu trupa PHF.


În Germania am un job, muzică fac doar în weekend. Acolo e foarte greu să faci numai muzică“, spune el. Colaborarea cu Desant s-a născut pe parcursul anului trecut, cu ocazia unui concert susţinut de rockerii timişoreni la Reşiţa. „Îi ştiu de mult timp pe băieţi. Iniţial ar fi trebuit să cânt doar o piesă, dar până la urmă am hotărât să cânt toate piesele cu ei. Aşa se va întâmpla şi joi la Timişoara şi sâmbătă la Reşiţa, la Stage Club, unde am plăcerea să cânt din nou alături de prietenii mei din Desant“, ne-a declarat muzicianul. Alături de piesele cunoscute ale celor de la Desant, băieţii au pregătit şi câteva surprize pentru concert, iar biletele de intrare pentru recitalul din Timişoara costă 15 lei. În ceea ce priveşte scena rock actuală, Toni Dijmărescu susţine că trupele româneşti scot în continuare albume interesante, dar la capitolul „public“ lucrurile ar putea sta ceva mai bine.

„Când am plecat eu în Germania era o scenă fantastică în România. Erau Implant pentru Refuz, erau Chin. Celelalte Cuvinte mai scoteau albume. Acum apar prea puţine albume, dar cele care apar sunt foarte bune. Îmi plac cei de la Desant, iar anul trecut i-am văzut în concert pe cei de la Rezident Ex. Au fost super….eu sunt fan Kempes. Îmi mai plac cei de la Grimus, Goodbye To Gravity, White Walls. Puţin mai multă lume dacă ar veni la concerte ar fi super. Publicul românesc a fost stricat cu concertele gratuite, iar atunci când se organizează cântări lumea nu mai vrea să plătească bilet de intrare. În Germania la zilele oraşului cântă doar trupe de cover-uri. În niciun caz nu cântă Cargo, Iris sau Holograf“, a mai adăugat Toni Dijmărescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.