TOPUL școlilor de care fug toți părinții. Câte locuri libere sunt în...

TOPUL școlilor de care fug toți părinții. Câte locuri libere sunt în clasa zero, în județul Timiș

0
DISTRIBUIȚI

copii-clasa-pregatitoare-640x426

Inspectoratul Școlar Timiș a alocat aproximativ 6.500 de locuri la clasa pregătitoare în școlile din județ, pentru anul școlar 2014 – 2015, însă, după primele două etape de înscrieri, 25 % dintre acestea au rămas neocupate. Astfel, în timp ce conducerile unor școli de elită au fost nevoite să ceară o suplimentare a locurilor, pentru că o mulțime de părinți și-au făcut flotant și astfel au avut dreptul să-și dea odrasla la aceste unități de învățământ de prestigiu, alte școli au rămas cu zeci de locuri libere.

Cele mai mai puțin căutate școli din oraș au fost, ca de obicei, cele de la periferia orașului. Totuși, în ultima etapa a înscrierilor în învățământul primar, copiii care au rămas pe dinafară mai au o șansă de a se înscrie în clasa zero. Potrivit metologiei pentru înscrierea în clasa pregătitoare, în cea de-a treia etapă, care se desfășoară până la începutul anului școlar, se înscriu „copiii ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost înmatriculaţi, din lipsă de locuri sau ai căror părinţi nu au participat la etapele anterioare de înscriere şi solicită, în etapa a treia, înscrierea la şcoala de circumscripţie“.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș au publicat și o listă a locurilor libere din clasele pregătitoare din județ.


Prea puțini copii din mediul rural au fost înscriși în clasa zero, astfel că au rămas o mulțime de locuri neocupate. În Timișoara, cea mai puțin căutată unitate de învățământ este Școala Gimnazială Nr. 1 din Fabric, unde din cele 50 de locuri, au fost ocupate doar 19. Nici Școala Gimnazială “Rudolf Walter” din cartierul Plopi nu a fost prea interesantă pentru părinți, fiind ocupate doar 12 locuri din 25, iar la Școala Gimnazială Nr. 15 din Steaua mai sunt libere 14 locuri din 25.

“Deocamdată, nu putem vorbi de clase nerealizate pentru că la nivelul comisiei județene, părinții pot apela până la începerea anului școlar solicitând din diferite motive înscrierea în clasa pregătitoare. Însă, dacă în intervalul 1 septembrie și prima zi de începere oficială a cursurilor vom constata, prin consiliul de administrație al ISJ Timiș, că nu ne-am realizat planul de școlarizare, în mod evident, planul de școlarizare se va diminua și acele clase vor fi reduse”, a precizat Aura Danielescu, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș.

Lista cu locurile libere în clasele pregătitoare din județul Timiș poate fi consultată AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.