Tot mai puțini părinți acceptă sa-și vaccineze copiii, de frica efectelor adverse....

Tot mai puțini părinți acceptă sa-și vaccineze copiii, de frica efectelor adverse. Ce boli PERICULOASE pot reapărea din cauza indiferenței românilor

2
DISTRIBUIȚI

vaccin

Rata de vaccinare a copiilor din România este tot mai scăzută, și asta pentru că tot mai mulți părinți nu mai acceptă să-și vaccineze odraslele, pentru că se tem că ar putea apărea reacții adverse. Emilian Damian Popovici, medic primar epidemiolog și directorul Institutului de Sănătate Publică Timișoara, atrage atenția că această indiferență a românilor poate determina apariția unor boli periculoase, considerate uitate.

“Lumea nu se mai vaccinează pentru că nu s-au făcut campanii de informare cu privire la vaccinuri.


Pe de altă parte, există o campanie permanentă de dezinformare pe Internet, cum că din cauza vaccinurilor ar putea apărea reacții adverse, astfel că acoperirea vaccinării populației din România este din ce în ce mai accentuată”, a precizat, astăzi, în cadrul Conferinței Naționale de Sănătate Publică ce are loc la Timișoara, medicul epidemiolog.

Emilian Damian Popovici recomandă românilor să accepte să fie vaccinați, mai ales că există posibilitatea ca un virus extrem de periculos, care poate duce la paralizie sau chiar deces, să ajungă în țara noastră. “Este posibil ca boli considerate uitate să revină. Și aici nu mă refer doar la boli stăpânite prin vaccinare, începând cu difteria și terminând cu rujeola, ci la poliomielită”, a mai explicat directorul Institutului de Sănătate Publică Timișoara.

2 COMENTARII

  1. „astfel că acoperirea vaccinării populației din România este din ce în ce mai accentuată.”

    Despre ce era totusi vorba in articol…?
    Adriana, chiar nu iti corecteaza nimeni minunatele texte, te lasa sa le publici asa cum ies din preaplinul tau condei?

  2. Bun comment. Pe langa asta, nu tot voi ati publicat acel articol cu o dna dr homeopat care a expus niste argumente destul de solide cu privire la subiectul vaccinarii, argumente contra vaccinului bineinteles. Acum veniti cu asta… ;)))

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.