Traian Băsescu: NU am încălcat Constituţia. Aş pune votul meu în urnă...

Traian Băsescu: NU am încălcat Constituţia. Aş pune votul meu în urnă pentru Udrea dacă ar candida la Preşedinţie/ Despre CRIZA DIN UCRAINA: România NU este în pericolul de a fi atacată

0
DISTRIBUIȚI

udrea basescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, într-un interviu la Gândul Live, că, dacă ar candida la Preşedinţie, „categoric” ar pune votul său în urnă pentru Elena Udrea. Referitor la anunţul premierului că va sesiza CC pentru implicarea sa în campanie, preşedintele a declarat că în mod categoric nu a încălcat legea fundamentală, scrie Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Gândul Live, despre anunţul premierului Victor Ponta că va sesiza CC pentru implicarea sa în campanie, că în mod categoric nu a încălcat legea fundamentală şi a făcut referire la avizul Curţii din 2007, care spune că „preşedintele nu vine din nori”. Preşedintele a susţinut că în mod categoric nu a încălcat Constituţia. „Vreau să ştiu exact la ce se referă Victor Ponta. El plagiază tentativele de suspendare care au fost în 2007 şi 2012”, a spus şeful statului.

El a menţionat că în avizul 1 din 2007 se precizează plaja pe care preşedintele se poate mişca în spectrul politic şi faptul că şeful statului are dreptul la opţiuni politice, are dreptul să participe în dezbateri politice, are dreptul să fie susţinut de un partid şi să rămână apropiat unui partid. Traian Băsescu a menţionat că articolul 84 din Constituţie spune foarte clar că preşedintele nu poate fi membru de partid. „Dar, în avizul din 2007, se explică clar că preşedintele nu vine din nori.


Nu citez dar dau sensul, este susţinut de un partid, ca atare rămâne în relaţii cu acel partid, pentru a-şi susţine programul”, a mai spus Traian Băsescu, precizând că singurul parid care susţine în acest moment că va continua reforma statului este PMP, iar acesta este partenerul său politic. Guvernul va sesiza Curtea Constituţională în legătură cu implicarea preşedintelui Traian Băsescu în campania electorală, iar în baza deciziei CC se va proceda în consecinţă, a anunţat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

Şeful statului, Traian Băsescu, a declarat, marţi, într-un interviu la Gândul Live, că va dona salariul pe luna aceasta Partidului Mişcarea Populară, apreciind că „un salariu de preşedinte, de 6.000 de lei, nu e puţin”. Întrebat dacă a contribuit, personal sau cu familia sa, la campania electorală a Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu a spus: „Nu, dar voi contribui cu cât îmi permite legea. Abia aştept să iau salariul pe luna mai. Se va întâmpla azi, sper să primesc fluturaşul de salariu şi salariul pe luna aceasta îl donez Partidului Mişcarea Populară”. „Un salariu de preşedinte, de 6.000 de lei, nu e puţin”, a adăugat Băsescu. Întrebat de unde are PMP bani pentru campanie, preşedintele a răspuns: „Eu constat că nu prea au bani, nu prea au afişaj, spoturi, faţă de alte partide şi de aceea salariul pe luna asta îl donez lor”.

Preşedintele Băsescu a fost întrebat dacă ar pune votul său în urnă pentru Elena Udrea, dacă aceasta ar candida la Preşedinţie. „Categoric, da, dacă ar candida, aş pune votul meu în urnă pentru Elena Udrea”, a răspuns Traian Băsescu. El a spus însă că nu a întrebat-o pe Elena Udrea dacă va candida la prezidenţiale. Preşedintele a susţinut că Elena Udrea are „calităţi morale” pentru a candida la prezidenţiale şi a arătat că aceasta a venit fără bani în politică şi este cinstită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.