Trei povești IMPRESIONANTE de viață, trei șanse de a face o faptă...

Trei povești IMPRESIONANTE de viață, trei șanse de a face o faptă bună. Cine sunt cei care au nevoie de ajutorul timișorenilor

0
DISTRIBUIȚI

look (2)

Membrii Asociației Look Inside din Timișoara continuă să le ofere celor neajutorați o bucurie. De data aceasta este vorba despre trei oameni cu grave probleme de sănătate. Look Inside se luptă să strângă fonduri pentru ca acești oameni să ducă o viață normală. „Inițiativa noastră se naște de fiecare dată când găsim câte un omuleț cu nevoi. Am organizat diferite campanii de Crăciun, Paște sau proiecte precum <<Familii fericite cu bonuri oferite>> și astfel, am găsit niște oameni care au nevoie de ajutorul nostru”, a spus Cristina Niță, membră Look Inside.

Un prim caz ce necesită strângerea de fonduri este cel al lui Daniel Mihali. Tânărul, în vârstă de 19 ani, suferă de parapareză spastică post tumoră vertebro-medulară operată. A suferit două intervenții chirurgicale în lunile mai și noiembrie 2012 și de atunci este imobilizat într-un scaun cu rotile. „Am hotărât, împreună cu familia lui, să îl ducem la Szeged pentru o a două părere, deoarece am încercat să luam legătura cu un medic, dar în zadar.  Împreună cu Andreea Petea am organizat un Zumba Maraton și datorită ei, a invitatului special și a tuturor celor care au participat, am strâns considerabila sumă de 5.455 lei”, a povestit Cristina. Prima consultație va avea loc la Szeged  pe data de opt mai, dar oamenii nu știu cât ar costa operația și continuă să strângă fonduri.

5000 de euro pentru Ramona

Ramona Iuliana Arendas are 28 de ani și este din Timișoara. Ramona este kinetoterapeut, dar a fost nevoită să renunțe la profesie din cauza problemelor de sănătate. În 2012, tânăra a fost diagnosticată cu malformație artero-venoasă la plămâni, lobul drept.


La un prim control s-au descoperit niște pete pe plămâni, dar fata a primit tratament și a plecat acasă „vindecată”. În timp, din cauza diagnosticării inițiale incomplete, dar și a netratării corespunzătoare din lipsă de fonduri, aceste pete s-au transformat în noduli. La ultimul control, medicii au dat verdictul. Este nevoie de o intervenție chirurgicală deoarece există riscul ca fata să își piardă viața în orice secundă. Intervenția chirurgicală costă 5000 de euro și va fi făcută în România de către un medic din Austria. ”Pentru Ramona ne-am gândit să pregătim un eveniment mai special. Un concert sau două, în cadrul cărora să vindem lucruri la licitație. Vrem ca Ramona să muncească și să nu mai trăiască cu spaima că își poate pierde viața în orice moment” a spus Cristina Niță.

look (4)

Domnul Cosma – un meșter iscusit

„Oare v-am mai spus noi vreodată până acum că ne plac oamenii cu o poveste? Ei bine, vă asigurăm că pe aceasta nu ați auzit-o încă !” – așa sună mesajul membrilor Look Inside postat pe pagina unui site de socializare, prin care este prezentată povestea domnului Cosma. Domnul Cosma este un bătrânel în vârstă de 68 de ani, dar ochii lui senini și calzi ascund o mare durere. A suferit al doilea atac cerebral acum o lună și a rămas cu semipareză pe partea stângă. A lucrat în tipografie, iar acum are o pensie de 600 de lei, din care rămâne cu mai nimic. Lunar, plătește 300 de lei pe tratamentul de recuperare pentru semipareză (acupunctură și kinetoterapie), iar 200 de lei se duc pe medicamentație și pe rata pentru  scaunul cu rotile.

„A făcut demersurile pentru încadrarea în grad de handicap însă aceste formalități durează aproximativ două luni. Are nevoie de 500 de lei pentru strictul necesar până va beneficia de drepturile susmenționate. De asemenea i-ar fi de mare ajutor o persoană care îl poate ajuta cu masaj pentru piciorul stâng, pe care îl simte, însă nu îl poate coordona încă”, a spus Rodica Călin, voluntar al Asociației Look Inside.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.