Trei trupe luptă în semifinala concursului Wacken Metal Battle Romania, la Timişoara

Trei trupe luptă în semifinala concursului Wacken Metal Battle Romania, la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

apocalips

Una din cele patru seminfinale naţionale ale concursului Wacken Metal Battle Romania va avea loc la Timişoara în data de 11 mai, de la ora 20, la clubul Daos, evenimentul urmând să programeze recitaluri cu trupele Apocalips, Miazănoapte şi The Untold Faith. Formaţia care va reprezenta ţara noastră la festivalul Wacken Open Air din Germania va fi aleasă din cele 18 trupe care au fost selectate pentru acest concurs. După cele patru semifinale, trupa câştigătoare va fi aleasă în data de 3 iulie la Sibiu, în cadrul finalei naţionale. Pentru al şaselea an consecutiv România va fi reprezentată de o trupă autohtonă şi va concura alături de alte 29 de formaţii din întreaga lume. 2014 este anul în care s-a depăşit recordul trupelor înscrise în concurs. “A fost o surpriză plăcută pentru noi organizatorii să vedem că apar trupe noi, tinere şi cu adevărat potenţial internaţional. Numărul mare de înscrieri, peste 70, ne-a determinat să modificăm puţin structura concursului astfel ca, din zonele în care s-au înscris foarte multe trupe – respectiv Transilvania şi Ţara Românească -,  să se califice pentru finală două trupe în loc de una” a precizat Laurenţiu Străuţ, promoter Wacken Metal Battle în România. Formaţia din România declarată câştigătoare în finala naţională va avea şansa de a urca pe scena unuia dintre cele mai mari festivaluri de metal din lume: WACKEN OPEN AIR, eveniment care se desfăşoară anual la Wacken, în Germania, şi se bucură de participarea a aproximativ 80.000 de spectatori din întreaga lume!

Ediţia din acest an a festivalului este una specială şi datorită faptului că evenimentul aniversează 25 de ani de la prima ediţie.


Toate cele 75.000 de bilete s-au vândut încă de anul trecut, în mai puţin de 48 de ore. Până în momentul de faţă printre numele mari confirmate la festival se află Amon Amarth, Apocalyptica, Avantasia, Behemoth, Emperor, King Diamond, Kreator, Megadeth, Motorhead, Saxon, Sodom, W.A.S.P., etc. În prezent, Concursul Wacken Metal Battle se desfăşoară în 30 de ţări diferite. Din 2004, de când se desfăşoară anual, Wacken Metal Battle a devenit unul dintre cele mai importante concursuri internaţionale de talente pentru tinere trupe ale genului. Trupele care au reprezentat ţara noastră până acum în finala de la Wacken au fost: X-plod (2009), Altar (2010), Bucovina (2011), Gothic (2012) şi God (2013). Trupa ApocalipS din Sânnicolaul Mare, una din cele trei formaţii care va concura la semifinala din Timişoara a lansat recent primul videoclip oficial din carieră, “Gate to Infinity”, piesă ce face parte de pe albumul cu acelaşi nume, lansat acum patru ani. Formaţia ApocalipS a luat naştere în decembrie 1995 la iniţiativa lui Flavius Buda. Prima apariţie, în faţa unui public de 600 de persoane, s-a produs în data de 18 Octombrie 1996 în Sannicolaul-Mare. În acea perioadă formaţia aborda un gothic-death metal. Apocalips a organizat festivalul “Apocaliptic Fest” care s-a desfăşurat în două ediţii (1999 şi 2001) având ca invitaţi importanţi trupele Makrothumia, Grimegod, Anarhia, Argus, Coursed Cemetary. De-a lungul anilor trupa a cântat alături de formaţii renumite pe plan naţional şi mondial ca Das Ich (Elveţia), Kult (Italia), Handfull Of Hate (Italia), Elis (Elveţia), Metallspurhunde (Elveţia), Amatris  (Elvetia) , Stubborn (Anglia), Iris , Cargo, Compact sau Direcţia 5. Primul material discografic s-a numit Depresie totală iar acum patru ani trupa a editat materialul Gate To Infinity. Componenţa actuală a formaţiei este Flavius Buda (chitară, voce), Marko Bugarin (bass) şi Leo Vişan (tobe).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.