Un copil de doi ani se zbate între viață și moarte, după...

Un copil de doi ani se zbate între viață și moarte, după o banală OPERAȚIE de amigdale UPDATE Reacția spitalului: „Acest copil este grăsuț și avea probleme respiratorii”

1
DISTRIBUIȚI

copil_spital-1024x680-640x4251

Un băiețel de doar doi ani se află în comă la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara, după ce a fost operat, în urmă cu două zile, de amigdale și polipi la Clinica ORL“Bega”, susține tatăl micuțului. Tatăl copilului, Doru Cioară, spune că de vină pentru faptul că băiețelul lui se zbate între viață și moarte ar fi doctorul care l-a operat, Marian Atanasievici, și are de gând să depună o plângere de malpraxis la Colegiul Medicilor.

Doru Cioară a povestit că, inițial, copilul trebuia operat doar de polipi, dar medicul Atanasievici de la Clinica ORL Bega i-ar fi spus tatălui băiețelului că acesta ar trebui operat și de amigdale pentru că sunt prea mari. “I s-au făcut lui Denis două serii de analize pentru ca medicii să fie siguri că poate fi operat, dar de abia după operație am aflat că el nu trebuia operat pentru că avea puroi la amigdale. Mi-a explicat un alt doctor că medicul Atanasievici nu a pus aspiratorul bine, iar sângele și puroiul au ajuns în plămâni.


Copilul a fost și în stop cardio-respirator la Clinica ORL Bega, dar doctorii de acolo nu mi-au spus, ci doar că a avut un spasm. De la Bega a ajuns la Spitalul Județean, iar de ieri a fost transferat la Spitalul de Copii”,  a explicat Doru Cioară.

Tatăl copilului este decis să depună o plângere împotriva medicului „ca să nu mai pice și alți copii pe mâna lui, nu mă interesează banii”.

În acest moment, băiețelul este în comă indusă și respiră doar cu ajutorul aparatelor. “Este vorba despre un copil de doi ani, obez, starea acestuia este bună, este în comă indusă, nu prezintă complicații, dar pentru a putea respira are nevoie de aparat”, a precizat Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii “Louis Țurcanu”.

Contactat telefonic, medicul Marian Atanasievici, care l-a operat pe micuț, nu a dorit să ne spună nimic despre cele întâmplate. “Deocamdată, nu dau nicio declarație”, ne-a spus vizibil iritat medicul.

UPDATE Dan Ilincariu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Timișoara, ne-a explicat că medicii de la Clinica ORL Bega, care l-au operat pe micuț au respectat protocolul medical. “Acest copil este grăsuț și avea probleme respiratorii, de aceea medicii s-au și așteptat ca situația acestuia să nu fie bună după operație. În timpul operației a fost intubat, iar ca să nu fie probleme  și în perioada post-operatorie a necesitat ventilație mecanică. Urmează ca astăzi să fie detubat”, ne-a spus Dan Ilincariu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.