Un scriitor italian, nominalizat la premiul Nobel pentru literatură, Doctor Honoris Causa...

Un scriitor italian, nominalizat la premiul Nobel pentru literatură, Doctor Honoris Causa al Universității de Vest

1
DISTRIBUIȚI

DSC_7967

Moment festiv la Universitatea de Vest din Timișoara, unde a fost decernat un nou titlu de Doctor Honoris Causa unuia dintre cei mai importanți scriitori contemporani. Este vorba despre Claudio Magris, care a fost nominalizat de mai multe ori la premiul Nobel pentru literatură.

Evenimentul a avut loc, ieri, în Aula Magna a Universității de Vest. Înainte de a-i fi acordat acest titlu, profesorul universitar Adriana Babeți i-a făcut o surpriză scriitorului italian, care adoră să scrie în cafenele pentru că acolo, spune el, poate fi și singur și înconjurat de lume, și anume o ceașcă de cafea și o imagine a unei clădiri vechi din orașul nostru.


În acel loc, în perioada interbelică, erau deschise un restaurant și o cafenea, unde obișnuiau să își dea întâlnire câțiva dintre scriitorii și artiștii Timișoarei.

“Prezența Domniei Voastre în Aula Magna a Universității constituie o mare onoare pentru noi. Atașamentul manifest pentru spațiul căruia și Timișoara îi aparține, Europa Centrală, dar şi pentru mediul academic şi cultural timișorean, nu face decât să sporească dimensiunile bucuriei noastre”, a ținut să precizeze Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest.

Claudio Magris, scriitor, eseist, filosof și profesor, a publicat peste douăzeci de albume despre istoria culturală și politică a Europei Centrale și are peste 30 de distincții.

Momentul care a avut loc la Universitatea de Vest a făcut parte din seria de manifestări organizate cu ocazia celebrării a 70 de ani de la înființarea instituției.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.