Universitatea de Vest, singura din Timișoara care a participat la un exercițiu...

Universitatea de Vest, singura din Timișoara care a participat la un exercițiu al Uniunii Europene de evaluare a învățământului superior. Pe ce loc s-a clasat

0
DISTRIBUIȚI

universitatea-de-vest

Universitatea de Vest din Timișoara a participat, alături de peste 850 de universități din întreaga lume, la primul exercițiu pilot inițiat de Uniunea Europeană în cadrul căruia s-a realizat o clasificare a universităților. Exercițiul se numește U-Multirank și a costat peste două milioane de euro, pentru început fiind alese pentru a fi analizate domeniile fizică, inginerie electrică, inginerie mecanică și studii în domeniul de afaceri.

Universitatea de Vest a furnizat informații pentru două dintre aceste domenii, și anume fizică și studii de business.


Din România, în procesul de evaluare, au mai participat alte nouă universități. “UVT este singura universitate din Timișoara care și-a asumat acest exercițiu de transparență și deschidere spre o evaluare internațională specifică învățământului superior”, se laudă reprezentanții universității timișorene.

Potrivit conducerii UVT, aceasta s-a clasat pe locuri fruntașe la nivel național. Astfel, după criteriul cercetății științifice și a conexiunilor specifice, UVT ocupă poziția a treia la nivel național. Raportat la implicarea universităților în mediul economic, universitatea timișoreană este poziționată pe locul cinci, iar în ceea ce privește studiile de afaceri, UVT ocupă poziția a doua din rândul universităților românești, după Academia de Studii Economice din București.

„Această clasificare confirmă munca depusă la Universitate de către întreaga comunitate şi subliniază, din nou, calitatea procesului de educaţie şi cercetare, aducând mult respect familiei UVT, cât şi Timişoarei ca puternic centru universitar”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara.

U-Multirank a inclus peste 850 de universități participante (dintre care 62% din Europa), din 74 de țări și a colectat informații specifice de la peste 60.000 de studenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.