Valeriu Zgonea la Pressalert LIVE, despre imunitatea deputatului Popescu: „Dosarul domnului Popescu...

Valeriu Zgonea la Pressalert LIVE, despre imunitatea deputatului Popescu: „Dosarul domnului Popescu va pleca, dar mizeria rămâne în Parlament” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

valeriu zgonea la pressalert live 1

DNA a cerut aviz pentru arestarea preventivă a lui Florin Popescu, în dosarul în care acesta este acuzat că a cerut administratorului unei firme aproximativ 70 de tone de pui, în valoare de peste 400.000 lei, pentru a le da cetăţenilor în campania electorală din iunie 2012. Deputatul nu a fost, încă, arestat, pentru că ședințele în care s-ar fi votat ridicarea imunității parlamentare au suferit de lipsă de cvorum.

Invitat la Pressalert LIVE, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a „aruncat pisica” în curtea președintelui. „Președintele Băsescu, și cu Roberta Anastase, au creat acest sistem, în care Monica Iacob-Ridzi, pentru a nu se ajunge la familia prezidențială, a fost ținută doi ani în Parlament. Dan Păsat, un membru important al PDL, a fost blocat să fie reținut pentru amenințări la adresa altor oameni de afaceri.


Astăzi am ajuns la cazul Popescu, scandal care a apărut chiar în buza campaniei electorale. Comisia juridică și-a făcut treaba, pentru că am impus, pentru prima oară în 25 de ani, ca Parlamentul să aibă date și termene clare, apreciate de Comisia Europeană. În 5 zile l-am pus pe plen. Am constatat că prietenii domnului Popescu, adică doamna Udrea, colegii de la PMP și cei de la PDL, n-au fost niciunul în sală. Nu este vina majorității că nu a asigurat cvorumul. Am venit 100 de parlamentari din 170, chiar și în campanie electorală. Liberalii n-au venit niciunul, iar de la PDL și PMP a fost doar domnul Popescu, care se plimba pe coridoare uimit că nu se face cvorumul. PSD-ul n-are 50%, dacă avea 50% în Parlament, i se ridica imunitatea și permiteam procurorilor să-ți facă treaba”, a spus Valeriu Zgonea.

„Suntem în cele 7 state europene cu cea mai mică imunitate parlamentară pentru declarațiile politice și pentru vot. Dosarul domnului Popescu va pleca, dar mizeria rămâne în Parlament. Vina aparține celui care l-a pus pe listă și celui care-l protejează în acest moment. Noi vrem să modificăm constituția în această privință”, a mai spus Zgonea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.