Vladimir Putin, pentru prima dată în Crimeea de la alipirea peninsulei: Revenirea...

Vladimir Putin, pentru prima dată în Crimeea de la alipirea peninsulei: Revenirea Crimeei la Rusia restabileşte „adevărul istoric”. REACŢIA Ucrainei şi a SUA

0
DISTRIBUIȚI

russia-putin.jpeg1-1280x960

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a ajuns vineri după-amiază în Crimeea pentru a asista la Sevastopol, sediul istoric al Flotei Ruse la Marea Neagră, la ceremoniile organizate cu ocazia victoriei asupra naziştilor. Preşedintele rus a declarat că revenirea Crimeei la Rusia restabileşte „adevărul istoric”, exprimându-se în faţa miilor de locuitori din Sevastopol.

„Anul 2014 va rămâne în anale ca anul în care popoarele ce trăiesc aici au decis cu fermitate să fie cu Rusia, confirmându-şi loialitatea faţă de adevărul istoric şi memoria strămoşilor noştri”, a declarat Putin în cadrul ceremoniilor de celebrare a victoriei din 1945 asupra naziştilor.

Vizita lui Vladimir Putin în Crimeea este „nepotrivită”

Vizita preşedintelui rus Vladimir Putin în Crimeea este „nepotrivită”, a apreciat, vineri, la Tallinn, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, relatează AFP.

„Considerăm în continuare Crimeea drept teritoriu ucrainean şi, din informaţiile pe care le deţin, autorităţile ucrainene nu l-au invitat pe Putin să viziteze Crimeea, iar, din acest punct de vedere, vizita sa în Crimeea este nepotrivită”, a declarat Rasmussen.

„Considerăm anexarea Crimeei de către Rusia ilegală, ilegitimă şi nu o recunoaştem”, a reafirmat secretarul general al NATO

Casa Albă: Vizita „exacerbează tensiunile”

Casa Albă a criticat, vineri, vizita preşedintelui rus Vladimir Putin în Crimeea, teritoriu ucrainean alipit recent la Rusia, şi a afirmat că singurul rezultat al acesteia va fi „exacerbarea tensiunilor”.

„Nu acceptăm anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia.


O astfel de vizită nu va face decât să exacerbeze tensiunile”, a declarat pentru AFP Laura Lucas Magnuson, purtătoarea de cuvânt a Consiliului de securitate naţională, cabinetul de politică externă al preşedintelui Barack Obama.

Ucraina protestează

Guvernul ucrainean a „protestat ferm” faţă de vizita de vineri a preşedintelui rus Vladimir Putin pe teritoriul Crimeei, potrivit unui comunicat al Ministerului ucrainean de Externe, relatează AFP.

Această vizită pe un teritoriu „ocupat temporar” este o „încălcare flagrantă a suveranităţii ucrainene” şi „această provocare confirmă încă o dată că Rusia nu vrea să caute rezolvări diplomatice” la tensiunile dintre cele două ţări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.