Zaher Iskandarani şi alţi complici, printre care şi un lichidator judiciar, trimişi...

Zaher Iskandarani şi alţi complici, printre care şi un lichidator judiciar, trimişi în judecată de DNA. Cum au încercat să nu plătească datorii de 42 de milioane de lei statului

0
DISTRIBUIȚI

zaher iskandarani 1

DNA Timişoara i-a trimis în judecată pe Zaher Iskandarani, Sarah Riyad şi Jamil Fadi  pentru tentativă de înşelăciune şo fals în înscrisuri sub semnătură privată, pe lichidatorul judiciar Trifa Liviu, pentru două infracțiuni de complicitate la tentativă de înşelăciune, pe Nărămzoiu Radu Bogdam pentru două infracțiuni de înşelăciune în forma tentativei şi două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată;  Găman Stoiana şi Gheorghian Dana Claudia  – două infracțiuni de complicitate la tentativă de înşelăciune şi două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată; 

În urma unor controale, efectuate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timiş, în 2007, s-a stabilit că două societăţi controlate de Iskandarani prin interpuşi – Le Dome Tabacco International SRL şi Alchool Banat Industry SRL. au de plătit  de 21.194.909 lei și respectiv 21.457.950 lei, impozite şi taxe datorate bugetului statului. După ce instanţa a respins cererile de anulare a deciziilor Finanţelor, cele două firme au fost băgate în insolvenţă. La Tribunalul Timiş, ca şi lichidator judiciar al celor două firme a fost numit ” Trifa Liviu Ionel, cooptat şi propus de către administratorul celor două societăţi în virtutea relaţiilor pe care le avea cu inculpatul Iskandarani Zaher.


Acesta, anterior, condusese evidenţa contabilă a celor două societăţi comerciale.În vederea atingerii scopului urmărit de inculpaţi, au fost întocmite în fals un număr total de 13 contracte de creditare prin 7 din acestea susţinându-se în mod nereal că una dintre firme datora inculpatului Nărămzoiu Radu Bogdan suma de 2.400.000 lei, inculpatului Zaher Iskandarani suma de 2.150.000 lei şi inculpatului Fadi Jamil suma totală de 28.000.000 lei. Celelalte 6 contracte întocmite în fals atestau în mod nereal că cealaltă societate comercială datora inculpatului Nărămzoiu Radu Bogdan suma de 2.375.000 lei, inculpatului Sarah Riyad suma de 15.145.000 lei şi mamei naturale a inculpatului Iskandarani Zaher, care nu fusese niciodată în România, suma totală de 15.682.500 lei.La solicitarea inculpatului Iskandarani Zaher, aceste contracte au fost inserate artificial în contabilitatea celor două firme, de către inculpata Găman Stoiana – persoana care a condus evidenţa contabilă. Întrucât simpla prezentare a acestor contracte nu era de natură a produce consecinţe, în mecanismul complex pus la cale de inculpaţi a fost introdus lichidatorul judiciar, inculpatul Trifa Liviu Ionel, care, cu încălcarea dispoziţiilor legale a inversat ordinea de creanţă în tabelele de creanţă întocmite şi depuse în procedurile de insolvenţă a celor două firme” se arată în comunicatul DNA.

Lichidatorul a stabilit în tabelul creditorilor că prioritari la recuperarea banilor sunt Iskandarani şi ceilalţi complici şi nu statul român care avea de primit peste 42 de milioane de lei , această aberaţie fiind aprobată şi de instanţă. Fabrica de ţigări de la Săcălaz a fost scoasă la vânzare pentru  infima sumă de 720.000 lei şi a fost cumpărată de fiul lui Zaher Iskandarani. Când banii au intrat în cont, DNA a pus sechestru pe sumă. Iskandarani este în continuare urmărit după condamnarea la cinci ani de închisoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.