Andrei Heidelbacher, de la Colegiul Național “C. D. Loga” din Timișoara, a...

Andrei Heidelbacher, de la Colegiul Național “C. D. Loga” din Timișoara, a obținut medalia de aur la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale. Ce rezultate a avut echipa României

2
DISTRIBUIȚI

andrei heidelbacher

Andrei Heidelbacher, elevul timișorean care a terminat în acest an clasa a XII-a la Colegiul Național “C. D. Loga”, a obținut, din nou, o performanță remarcabilă. Tânărul s-a întors de la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, ce a avut loc între 18 și 23 iunie, la Jena, în Germania, cu medalia de aur.

De asemenea, un alt elev timișean, Radu Szasz, înscris în clasa a XI-a la Colegiul Național „C. Brediceanu” din Lugoj, a obținut medalia de bronz la această competiție.

În total, lotul de informatică al României a obținut patru medalii, două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz la această olimpiadă.


La cea de-a XXI- ediție a concursului au participat 38 de concurenți din zece țări. Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre.

Elevii români revin în ţară marţi, 24 iunie, ora 23.40 (ora aterizării), pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, transmit reprezentanții Ministerului Educației Naționale.

Andrei Heidelbacher a câștigat și anul trecut medalia de aur la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, dar și medalia de argint la Olimpiada Internațională de Informatică din Australia. În acest an, elevul timișorean va reprezenta România, din nou, la Olimpiada Internațională de Informatică, ce va avea loc în perioada 13 – 20 iulie, în Taiwan, la Taipei, iar în luna noiembrie va participa la Concursul Internațional de Informatică “John Atanasoff” din Shumen, Bulgaria.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.