ANL elucidează misterul blocurilor ridicate pe strada Miloia, din cauza cărora s-a...

ANL elucidează misterul blocurilor ridicate pe strada Miloia, din cauza cărora s-a războit cu primăria. Cine are dreptate

2
DISTRIBUIȚI

anl

Ca urmarea a nenumăratelor luări de poziție pe tema blocurilor ANL de pe strada Miloia, în care autorităţile locale au avertizat că nu vor scoate bani din buzunar pentru obţinerea autorizaţiilor de construcţie. ANL a emis un comunicat de presă prin care aduce informaţii noi pe marginea subiectului și îl contrazice pe viceprimarul Traian Stoia care declara, în urmă cu câteva săptămâni, că „pe strada Miloia, blocurile de la B8 la B12 nu au autorizație de construire nu au nici certificat de existență, discuțiile s-au prelungit intervine o problemă a taxelor care trebuie plătite pentru obținerea autorizației de construire. Părțile sunt reticente în a-și asuma vreo responsabilitate, fiecare spunând că obligațiile ar reveni celeilalte părți. E nevoie de 20.000 de euro pentru expertiză. E una când mergi și faci o verificare a betonului care se toarnă într-o fundație și e alta când spargi armătura să vezi ce este acolo.


Sunt costuri foarte mari și cineva trebuie să le plătească. Fiecare are bucățica lui de adevăr, pe care o apără până când o să trebuiască să cerem sprjinul celor care se pricep la astfel de conflicte economice”.

Conform oficialilor ANL, „blocurile de pe Miloia au fost construite în baza Autorizaţiei de construire nr. 2305/12.10.2004, emisă de Primăria Municipiului Timișoara, pentru „executarea lucrărilor de construire pentru lucrări de tip a – Construcţii de locuinţe. Construire locuinţe în regim D+P+2E+M pentru tineret prin ANL, pe imobilul identificat prin CF 136798 Timişoara. Această autorizaţie, în totalitatea ei, a fost prelungită de către reprezentanţii autorităţii publice locale până la data de 11.10.2008. Având în vedere imposibilitatea finanţării simultane a 160 de unităţi locative, tot în anul 2003, autoritatea publică locală a solicitat etapizarea investiţiilor, respectiv etapa III A cu 80 unități locative (u.l.) şi etapa III B cu 80 u.l. Astfel, cele două obiective de investiţii au fost derulate în baza Autorizaţiei de construire nr. 2305/12.10.2004, după cum urmează: etapa III A: lucrările de execuţie au fost contractate în anul 2004 şi au fost finalizate, recepţionate şi predate prin protocol predare – primire la Primăria Municipiului Timişoara. Etapa III B: lucrările de execuţie au fost contractate în anul 2007 şi au fost finalizate, recepţionate şi predate prin protocol predare – primire la Primăria Municipiului Timişoara”. ANL susţine că a realizat lucrări de construcţii – montaj la cele 160 de locuinţe de pe Miloia respectând prevederile legale în vigoare în domeniu, „inclusiv a obligaţiile asumate prin Convenţia nr. SC2003-4096/11.03.2003 prin care terenul, în suprafaţă de 6.183 mp, a fost transmis în folosinţa gratuită a ANL pe durata executării construcţiei de locuinţe”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.