Aplauze binemeritate pentru un regal de jazz susţinut de cvartetul Zsolt Bende...

Aplauze binemeritate pentru un regal de jazz susţinut de cvartetul Zsolt Bende VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

jazz (3) [1024x768]

Melomanii timişoreni au avut parte aseară în Sala Multifuncţională a CJT Timiş de un nou concert de jazz cu Zsolt Bende 4tet, eveniment care a avut parte de aplauze binemeritate din partea publicului care a savurat aşa cum se cuvine acest recital. Alături de chitaristul Zsolt Bende, pe scenă s-au aflat saxofonistul Zana Zoltan (Ungaria), tobarul Csizi Ladislav (Slovacia) şi timişoreanul Johnny Bota, iar printre piesele interpretate de ei s-au numărat atât compoziţii proprii ale lui Zsolt Bende cât şi piese din repertoriul internaţional de jazz.

Bende Zsolt şi-a început studiile muzicale la vârsta de 6 ani la Liceul de Muzică din Târgu Mureş, unde la început a studiat vioara, mai apoi chitara.


Din anul 1989 şi-a continuat studiile la Şcoala de Muzică Postas din Budapesta, şi foarte curând a început să cânte în cluburile locale. În 1993 s-a mutat la Londra, unde a concertat sistematic. În 1996 a obţinut o bursă la Berklee College of Music din Boston, unde a studiat orchestraţie şi compoziţie cu Mick Goodrick, John Abercrombie, George Garzone, Charlie Banacos, Hal Crook. În perioada studiilor a susţinut turnee în mai multe ţări europene (Anglia, Portugalia, Italia), precum şi în Brazilia. În anul 2000 s-a întors în Marea Britanie unde a făcut parte din formaţia The Arnie Somogyi Quintet. Din decembrie 2003 muzicianul trăieşte la Budapesta şi de-a lungul anilor a fost invitat să cânte în mai multe materiale discografice şi a susţinut concerte în diverse cluburi şi festivaluri de jazz din întreaga lume. Evenimentul a reprezentat ultimul concert din stagiunea actuală de jazz. „Ne revedem la toamnă cu alte concerte de jazz, dar până atunci avem parte de câteva festivaluri. Suntem unul din oraşele în care avem parte de evenimente de jazz şi vara, cum ar fi Festivalul de la Gărâna, Jazz TM sau Jimbo Blues“, a adăugat Johnny Bota, la faţa locului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.