ATENȚIE Proprietarii de terenuri, care îşi incendiază miriştile, nu vor mai primi...

ATENȚIE Proprietarii de terenuri, care îşi incendiază miriştile, nu vor mai primi bani de la APIA. Ce măsuri promite subprefectul Marossy

0
DISTRIBUIȚI

terenuri_agricole

Primăverile lipsite de incendii de vegetaţie, cauzate de arderile miriştilor, par un vis ireal pentru judeţul Timiş. Şi totuşi subprefectul Zoltan Marossy, sătul ca an de an să se confrunte cu aceeași problemă, care pare că nu aibă rezolvare, a propus astăzi o soluţie inedită. „Noi am solicitat deţinătorilor să păstreze curăţenie pe mirişti, iar situaţia cu arderile, deja de vreo 15 ani, e ilegală. Este cert că nu poţi să faci ordine decât dacă îţi impui o prevedere legislativă. Având în vedere că în această activitate intervine o colaborare a mai multor instituţii este absolut necesar să găsim acea modalitate în care să impunem acest lucru.


Din discuţiile de astăzi, aţi văzut, se pare, că nu amendarea celor care dau foc la mirişti este la îndemână, ci înregistrarea tuturor suprafeţelor care au fost arse pentru că pe aceste suprafeţe se aplică o penalitate la APIA şi penalitatea doare la buzunar. Vom reface echipa de lucru astfel încât să avem o evidenţă cu suprafeţele care au fost atinse cu penalităţile care decurg”, a declarat subprefectul.

Legat de amendarea prorietarilor, Marossy spune că „acum patru ani am făcut o comisie şi am ajuns la concluzia că terenul se găsea arzând, proprietarul nu era de găsit, primarul avea treabă în altă parte, poliţistul local era tocmai în cealaltă partea a localităţii şi se tergiversa astfel încât nu se găsea niciodata vinovatul”. Despre faptul că există şi situaţii când arderile pot fi benefice, Marossy a clarificat că „arderea miriştilor este benefică în cazul terenurilor infestate, iar cu ajutorul unui dosar întocmit către Agenţia de Mediu, terenurilor pot fi arse în acord cu legea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.