Aviaţia israeliană a efectuat raiduri asupra unor poziţii siriene

Aviaţia israeliană a efectuat raiduri asupra unor poziţii siriene

0
DISTRIBUIȚI

Realistic training with Red Flag

Aviaţia israeliană a lansat raiduri aeriene asupra unor poziţii ale armatei siriene, în noaptea de duminică spre luni, ca represalii faţă de un tir de obuz, duminică, soldat cu un mort în partea ocupată de către Israel a Platoului Golan.

„Armata israeliană a vizat nouă poziţiii ale armatei siriene, ca răspuns la un atac provenind din Siria în care a fost ucis un adolescent israelian, iar alţi doi civili israelieni au fost răniţi”, se arată într-un comunicat militar.

„Instalaţiile vizate includ cartiere generale militare siriene şi rampe de lansare.


Ţintele au fost atinse”, precizează armata.

„Locuitori din nordul Israelului au auzit explozii de partea siriană a frontierei”, a scris site-ul de ştiri israelian Ynet.

Un adolescent arab israelian, în vârstă de 13 ani, a fost ucis duminică în Golan, în cel mai grav incident armat care a avut loc în partea ocupată de către Israel, de la începutul războiului civil din Siria, în 2011.

Armata israeliană a evocat „un atac intenţionat” asupra unui vehicul civil, comis de către forţele din Siria. Potrivit unui purtător de cuvânt, tancuri israeliene au ripostat vizând poziţii ale armatei siriene, fără să anunţe victime.

Surse din domeniul securităţii, citate de postul public israelian de radio, au anunţat că proiectilul a fost lansat duminică de către armata siriană. Armata israeliană, contactată de AFP, nu a vrut să comenteze pe această temă.

În martie, armata israeliană a bombardat poziţii deţinute de către forţele siriene, la câteva ore de la explozia unei bombe care a rănit patru militari israelieni, în Platoul Golan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.