Britanicul JFB, care a impresionat întreaga lume graţie tehnicii sale în arta...

Britanicul JFB, care a impresionat întreaga lume graţie tehnicii sale în arta mixajului, vine la Playground. Vezi cum poţi câştiga bilete la eveniment

0
DISTRIBUIȚI

jfb

Britanicul JFB, care a impresionat întreaga lume graţie tehnicii sale în arta mixajului, declarat campion DMC în Marea Britanie în 2007 şi 2011 revine în oraşul nostru, fiind unul din headlinerii festivalului Playground, care va avea loc în perioada 4 – 6 iulie, la Poligonul Giarmata Vii.  JFB s-a apucat de turntablism si mixat live într-o emisiune pe un radio pirat în 1996. Şi-a dezvoltat stilul propriu de turntablism şi a început să pună muzică la diverse party-uri de Hip-Hop din Brighton. 1999 a însemnat obţinerea unei rezidenţe în cadrul celei mai importante seri Drumandbass din oraş – „Meltdown” – precum şi  numeroase giguri în cadrul evenimentelor „Movement”.  Pe lânga DJing, JFB a activat şi ca membru în actul de jazz improvizat numit „VogueGyrator”, precum şi alături de alţi muzicieni ca J’m’Black şi Kirsten Elliot. Aceste gig-uri i-au adus atât experienţă cât şi un public dedicat. În 2003 a câştigat campionatul Vestax şi şi-a lansat primul EP „NoDestination” la OneEye Records. În 2004, JFB i-a cunoscut pe Deekline, Wizard, DonnaDee şi Ils care au început să-i incorporeze rutinele de turntablism în muzica lor. În acelasi timp JFB a început să pună muzică împreună cu Ed Solo şi să faca scratching pentru diverşi artişti precum  EvilNine, TC Islam, Brockie, PressureDrop.


În 2005, JFB a decis să îşi extindă rutina de turntablism participând la diverse competiţii de DJ alături de Beardyman, cu care a continuat să lucreze incorporând beatboxing-ul acestuia în rutina de turntablism.  Campion DMC în Marea Britanie în 2007 şi 2011, producător versat şi selector neînfricat, JFB continuă să se afle în avangarda turntableism-ului şi beaturilor rupte din Regatul Unit – prin abordări creative noi, rutine îndrăzneţe la platane, sampler şi video scratch. Seturile sale incorporează stiluri diverse ca Jazz,Funk, Hiphop, Dubstep, Glitchop, Electoswing, Ghetto Funk, Breakbeat, Drumstep & Drum&bass. JFB are peste o mie de video-uri postate pe Youtube în care se poate vedea rutina sa. Festivalul Playground 2014 va avea loc în perioada 4 – 6 iulie la Poligonul din Giarmata Vii şi va avea parte de o serie de invitaţi.

Organizatorii acestui eveniment – Electric Playground, Electrocord şi D’arc – au pus în vânzare bilete în avans. Abonamentele valabile pentru toată perioada desfăşurării festivalului costă 50 lei (zona B) şi 80 lei (zona A) şi se pot procura la Uman Shop, Cafeneaua D’arc şi D’Arc pe Mal. Site-ul www.pressalert.ro este partener media al festivalului Playground 2014.  Organizatorii evenimentului le oferă cititorilor PRESSALERT.ro cinci invitaţii duble (valabile pentru două persoane) la acest eveniment. Cei interesaţi pot participa la un concurs extraordinar pe www.pressalert.ro, înscriindu-se până în data de 30 iunie, la ora 12.00, la newsletter-ul nostru. Tragerea la sorţi va avea loc în după-amiaza zilei de 30 iunie, iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe site.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.