Burse de mii de euro și stagii de practică în străinătate pentru...

Burse de mii de euro și stagii de practică în străinătate pentru tinerii cercetători de la “Agronomie”. Ce beneficiu pot aduce agriculturii locale

0
DISTRIBUIȚI

cercetare agronomie

Sprijin financiar consistent pentru 28 de doctoranzi și postdoctoranzi de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara. Tinerii vor beneficia de burse substanțiale, după ce universitatea la care învață a câștigat un proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană.

Potrivit conducerii universității, 16 doctoranzi vor primi burse lunare în valoare de 1.800 de lei, iar 12 postdoctoranzi, de 3.700 de lei, pentru a-și continua activitatea în domeniul cercetării. Mai mult, tinerii cercetători vor avea posibilitatea de a face practică la universități din străinătate, între două și patru luni, perioadă în care bursele lor pot ajunge și la 4.200 de lei pe lună.

Paul Pârvan, rectorul USAMBV, a declarat, astăzi, că tot mai mulți tineri sunt atrași de acest domeniu al agriculturii.


“Cred că și din cauza crizei economice, dar și a reorientării tinerilor către partea de economie care produce, se observă o atractivitate tot mai mare pentru domeniul de activitate al universității noastre, și mă refer aici mai ales la agronomie. Acest proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană ne ajută să rezolvăm unele probleme cu care se confruntă mediul de afaceri. Chiar avem diverse propuneri de a susține anumite doctorate pentru cei care dețin ferme sau exploatații agricole”, a precizat Paul Pârvan. Printre cele mai importante cercetări pe care specialiștii din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului le realizează se numără cele referitoare la efectele pe care le au undele electromagnetice asupra planetelor și care este impactul poluanților asupra animalelor.

Proiectul „Programe doctorale și postdoctorale pentru promovarea excelenței în cercetare, dezvoltare și inovare în domeniile prioritare – agronomic și medical veterinar ale societății bazate pe cunoaștere” este implementat de universitatea timișoreană în parteneriat cu alte trei universități de profil din Cluj-Napoca, Iași și București. Valoarea proiectului este de aproape 13 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.