Când vor intra în legalitate ANL-urile de pe strada Miloia şi câţi...

Când vor intra în legalitate ANL-urile de pe strada Miloia şi câţi bani va plăti primăria de la bugetul local

0
DISTRIBUIȚI

blocuri anl miloia

Viceprimarul Traian Stoia a anunțat că problema dobândirii autorizaţiilor de construire pentru ANL-urile de pe strada Miloia va fi rezolvată în acestă vară.

„Am avut întâlniri repetate cu domnii de la ANL și, finalmente, cu sprijinul primarului și al Serviciului Juridic și al Direcţiei de Patrimoniu, am reuşit să limpezim asperitățile existente și am elaborat un program pe două etape, și în prima etapă vom vorbi despre blocurile construite în așa numita etapă III B, B 8- B 12 care cuprind 80 de apartamente.


Astea sunt construite fără autorizaţie de construire. Cei de la ANL spuneau că au fost construite în oglindă. Biroul Evidență Patroniu a definitivat planurile de amplasament și de limitare a terenurilor pe care sunt amplasate blocurile, documentele sunt recepţionate de OCPI Timiș. În al doilea rând, Biroul de Evidenţă Patrimoniu a solicitat intrarea în legalitate. Direcția de Urbanism a eliberat certificatul de Urbanism din 02.08.2013 în scopul întrării în legalitate”, a povestit Stoia.

„Ce ne mai rămâne ca direcție, documentație tehnică pentru emiterea autorizației de construire, este expertiza tehnică și plata către experți. Autorizația de funcţionare pe care o va face Banca de Date Urbane și să încheiem misia cu HCL prin care se aprobă intabularea blocurilor și apartamentarea lor. Termenul final este 31 iulie 2014. Mai e nevoie de obținerea unei hotărâri de guvern pentru trecere blocurilor în domeniul privat al statului român și administrarea consiliului local al municipiului Timișoara. Este absolut obligatorie trecerea în domeniul privat pentru a putea fi vândute. În al doilea rând avem nevoie de o decizie de la Ministerul Dezvoltării prin care se stabilește preţul de cumpărare. Restul decurg firesc. Prin HCL se aprobă prețul de vânzare, de acest lucru se ocupă direcția noastră”.

Un singur lucru îi mă dă bătăi de cap viceprimarului, preţul expertizei. Acesta spune că de la 30.000 de euro, cât au cerut iniţial, reprezentanţii companiei vor acum 15.000. „După părea mea ar trebui să coste 5.000”, a conchis Stoia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.