Castelul Corvinilor din Hunedoara, un loc de basm și plin de mistere,...

Castelul Corvinilor din Hunedoara, un loc de basm și plin de mistere, care a ajuns în TOPUL celor mai frumoase castele din lume. Ce surprize neștiute ascunde FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-497134028">

castelul huniazilor

Timișorenii pasionați de istorie sau mister, care doresc să-și petreacă un weekend pentru a admira un loc de-a dreptul fascinant, sunt așteptați în localitatea  Hunedoara, unde se află un monument istoric de poveste. Castelul Corvinilor, cunoscut și sub numele de Castelul Corvineștilor sau Castelul Huniazilor, te poartă cu gândul în trecut încă din prima clipă în care porțile i se deschid.

Castelul reprezintă unul dintre cele mai importante monumente de artă feudală gotică din Europa, fiind cea mai vestită proprietate a lui Iancu de Hunedoara. Numeroasele legende și povești care s-au strâns între zidurile castelului atrag ca un magnet, an de an, turiști din toate colțurile lumii, fascinați să îi deslușească misterele.

Povestea Castelului din Hunedoara a început în anul 1440, când Iancu de Hunedoara a luat decizia de a transforma așezarea din piatră într-un castel impunător, care să dea imaginea unei fortărețe care să reziste în fața atacurilor inamicilor. Castelul a fos ridicat pe o stâncă de pe Dealul Sânpetru, la picioarele căreia curge râul Zlaști, care atrage prin construcția impunătoare, turnurile, ferestrele cioplite în piatră sau acoperișuri înalte. În anii care au au urmat, construcția a suferit numeroase modificări, au fost ridicate ziduri din calcar și alte turnuri.

Castelul are 42 de încăperi, două terase și două poduri, iar accesul se face doar pe un pod de lemn, susținut de patru piloni masivi de piatră. Cu ușurință se ajunge în închisoarea castelului, în care se află o ușă mare de lemn unde se spune că ar fi fost închis o vreme și Vlad Țepeș. Printre punctele pe care nu trebuie să le ratați se numără și Camera de Aur, în care se află mai multe obiecte din colecțiile Muzeului Castelului Corvinilor, Camera Domnițelor, Sala Cavalerilor sau scara spirală.

Legendele care-i atrag pe turiști la castel

Se spune că acest monument istoric ar fi bântuit de fantome, și asta pentru că nu puțini au fost cei care au declarat că au auzit sunete ciudate în încăperile pustii sau în podurile în care locuiesc doar liliecii-vampir. Sala de tortură a castelului reprezintă un alt punct de atracție pentru turiști, mai ales că în încăperea aflată în subsolul construcției sunt redate scenele de groază la care erau supuși atât prizonierii, cât și vrăjitoarele.

Străinii vin să viziteze Castelul Huniazilor și pentru că au auzit mai multe legend potrivit cărora contele Dracula ar fi fost întemnițat în una din închisorile castelului timp de șapte ani.

Castelul Corvinilor, printre cele “10 castele de poveste” din lume

Castelul din Hunedoara se numără printre cele 10 palate “de poveste” din lume, prezentate de huffingtonpost.com anul trecut. Un alt clasament realizat de către Lonely Planet plasează Castelul Huniazilor pe poziția a doua a celor mai înfricoșătoare clădiri din lume.

În anul 2010, Nicholas Cage a venit să filmeze la Castelul Corvinilor pentru pelicula “Ghost Rider 2”.

Biletul de intrare în castel este de 20 de lei, pentru adulți, iar cei care doresc să rămână peste noapte în apropierea castelului se pot caza la pensiunile și hotelurile din oraș.

Foto: Remus Suciu și Romanian Monasteries

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.