Ce spune viceprimarul liberal Dan Diaconu despre schimbarea din funcție a omologului...

Ce spune viceprimarul liberal Dan Diaconu despre schimbarea din funcție a omologului său pesedist, Traian Stoia și ce amenințări a primit

0
DISTRIBUIȚI

dan diaconu 06Viceprimarul PNL Dan Diaconu a descris ședința de plen în care PSD, PP-DD și UpT au încercat schimbarea sa din funcție ca fiind una tensionată. Deși sala a semănat mai mult cu stadionul unui meci de fotbal, viceprimarul liberal a dat asigurări la PRESSALERT LIVE că „nu a adus nimeni niciun aplaudac, nu a fost organizată în niciun fel prezenţa oamenilor acolo. Au fost şi membri de partid, au fost şi elevi sub 18 ani, care strigau din partea PSD. Au fost oameni care au fost alături de mine, a fost cea mai urmărită şedinţă de consiliu local.”.

După ce i-a luat apărarea pepededistului Petrică Folică pe care îl laudă că a făcut bine atunci când a părăsit plenul aflând despre articolele țărănistului Bogdan Herzog care a scris laudativ de președintele Rusiei, Vladimir Putin, Diaconu a admis că „a fost o săptămâna grea din toate punctele de vedere. Au fost ameninţări pe holurile primăriei”. De asemenea, acesta susține că PNL a făcut o greșeală când a votat ca PSD să primească sediu cu 100.000 de euro și că tot lui Petrică Folică i se datorează eșecul tranzacției: „Am votat greșit pentru vânzarea sediului PSD.


Aveam o mare problemă, într-adevăr, dacă nu exista intervenția domnului Petrică Folică”

Deși a acuzat că s-a săturat să vadă „capetele plecate” făcând referire la viceprimarul PSD Traian Stoia și a susținut că la adresa consilierilor PSD au fost făcute presiuni, Diaconu nu a dorit să dea numele celor care ar fi obligat consilierii social-democrați să voteze pentru demiterea sa. „Nu pot să vă spun persoanele care se simțeau. Toată acestă organizare a şedinţei pentru zona noi majorităţi care urma a se crea a fost făcută sub presiune. Toţi aceşti consilieri lucrează direct cu mine, îi cunosc”,a spus Diaconu. Întrebat dacă există intenția de a-l schimba pe Stoia din funcția de viceprimar Diaconu a comentat că „au fost amenințări. Ce pot să vă spun, că în noua majoritate formată la momentul respectiv (ședința de plen în care s-a încercat demiterea lui Diaconu – n.r.) au fost cuvinte de genul <<Te termin!>>. Acum avem un protocol în care unicul punct nu este ca la ceilalți demiterea viceprimarului, ci administrația publică. Nu ne propunem schimbarea viceprimarului în perioada următoare. Am înțeles că nici ei nu-și mai propun, dar lucrurile astea sunt relative”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.