Cea mai înaltă șosea din România nu va fi deschisă circulației în...

Cea mai înaltă șosea din România nu va fi deschisă circulației în acest an. Motivul HALUCINANT pentru care turiștii nu pot merge pe Transalpina

0
DISTRIBUIȚI

Transalpina-1

Transalpina, DN 67C sau ”Drumul regelui”, drumul din România aflat la cea mai mare altitudine, rămâne în sezonul acesta închis circulaţiei auto.

Motivul e halucinant: șoseaua a fost reabilitată în ultimii ani, însă pe câteva porțiuni nu au mai fost montaţi parapeţi de protecţie şi nici nu s-au făcut marcaje rutiere, după ce anul trecut compania executantă, Romstrade SRL, a intrat în insolvență. Oficial, acest lucru face ca drumul să reprezinte un pericol pentru şoferi, susţin autorităţile. Conducătorii auto care se încumetă să ajungă pe şosea riscă amendă de până la 680 de lei.

Autorităţile susţin că DN 67C este nesigur pentru şoferi, deoarece şoseaua este încă un şantier în lucru.

Reamintim că luna trecută Corpul de control al prim-ministrului a anunțat că va sesiza Direcția Națională Anticorupție în urma verificărilor efectuate la CNADNR în legătură cu atribuirea, încheierea, modificarea și executarea contractului de lucrări privind proiectarea și execuția obiectivului de investiții „Modernizare DN 67C Bengești – Sebeș” (Transalpina), contract atrbuit către compania Romstrade SRL.

În timpul controlului s-a constatat că, în ianuarie 2008, directorul general adjunct al CNADNR, Cristian Duică, a solicitat Direcției achiziții publice inițierea procedurii de atribuire a unui contract de achiziție publică, finanțat în sistem ”credit-furnizor”, având ca obiect lucrări de modernizare a drumului național „Transalpina”, cu toate că obiectivul de investiții nu era cuprins în Programul achizițiilor publice pe anul 2008 și nu erau identificate sursele de finanțare.


Ca urmare a dispozițiilor conducerii CNADNR, procedura de atribuire a contractului de achiziție publică pentru proiectarea și execuția obiectivului de investiții „Transalpina” a fost derulată de Direcția regională de drumuri și poduri (DRDP) Craiova, informează Agerpres.

Valoarea contractului a fost de 883.311.540,34 lei, fără TVA (echivalentul sumei de 247.856.653,11 euro, fără TVA la data de 22.04.2008) din care valoarea pentru construcții și montaj a fost de 859.605.821,88 lei, fără TVA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.