Scăpăm de țânțari? CJT a alocat 1.250.000 de lei pentru deratizare. Unde...

Scăpăm de țânțari? CJT a alocat 1.250.000 de lei pentru deratizare. Unde vor merge cei mai mulți bani

0
DISTRIBUIȚI

DERATIZARE02_resize

Tânţarii le-au făcut poftă de vorbă consilerilor judeţeni. Astăzi, în plenul CJT, aleşii locali s-au contrat mai bine de jumătate de oră pe tema dezinsecţiei. După ce comisia de Agricultură a dat aviz favorabil, şeful CJT Titu Bojin a îndemnat ca strategia să fie votată.

Aşa cum a promis, liberalul Marian Vasile, fost preşedinte al CJT a atenţionat că se va abţine de la vot pentru că nu ştie care substanţă va fi folosită, dacă există avizul Agenţiei de Mediu ca să se folosească acea substanţă, nu se ştie spaţiul public și că se vorbește de co-participare în unităţi financiare ale primăriilor.


„Vorbim de o sumă estimată şi nici măcar nu ştim care sunt costurile. Mă voi abţine în a vota. Mie îmi place ca lucrurile să se întâmple pe baza unui plan”, a spus Vasile.

Un repeprezentant al CJT a explicat că este vorba despre o suprafaţă de 28 mii hectare şi pentru deratizare se va folosi o substanţă omologată de Direcţia de Mediu. Un litru costă 150 de lei fără TVA, iar pentru 28.000 hectare sunt necesari 1.400 de litri de substanţă, suma finală fiind de 200 de mii de lei. Lucrarea se face cu Aviaţia Utilitară. Sătul că de douăzeci de minute consilierii nu se înţeleg, pesedistul Adrian Pau a spus că „cea mai mare cheltuială merge către Aviaţia Utilitară 1.000.000 din cei 1.250.000 de lei. Despre ce discutăm aici, ce punem noi la îndoială?”. Pau nu a pierdut ocazia de a-l ataca pe Vasile spunând că în zonele din străinătate „în care s-au deplasat unii pe bani publici nu sunt ţânţari”.

După ce a vrut să supună la vot în comisii proiectul, Titu Bojin a aflat că nu toţi consilierii l-au citit. Astfel, şeful CJT s-a enervat şi a spus că „revin cu propunerea de a fi introdusă suplimentar pe ordinea de zi. Eu am vrut să fiu foarte democratic, dar văd că nu are nicio importanţă”. Suma va fi asigurată din bugetul de cheltuieli al CJT prin Direcţia de Prestări Servicii Timiş, iar proiectul a fost votat în final.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.