Clubul Rotary a adus apa în cinci școli din județul Timiș. Cum...

Clubul Rotary a adus apa în cinci școli din județul Timiș. Cum încearcă reprezentanții ISJ Timiș să ascundă problemele din unitățile de învățământ FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-465638416">

Luncanii de Jos (7)

Investiție de suflet făcută de Clubul Rotary Timișoara pentru 150 de elevi care învață în trei sate din județul Timiș. Membrii clubului au pus mână de la mână și au strâns aproape 60.000 de lei, bani cu care au făcut posibilă realizarea mai multor grupuri sanitare. Astfel, cele trei școli și două grădinițe din localitățile Cebza, Macedonia și Luncanii de Jos au fost aduse în secolul XXI.

Grupurile sanitare moderne de care vor beneficia acești copii au fost realizate în cadrul proiectului “Zece școli de nota 10”, demarat de Clubul Rotary Timișoara Cetate în anul rotarian 2012 – 2013, dar a fost continuat și pe perioada mandatului actualului președinte, Ilie Truț, sub sloganul “Apă pentru copii”. Ilie Truț a ținut să precizeze, astăzi, că membrilor clubului nu le-a fost prea ușor să identifice aceste școli în care învață elevi care erau nevoiți să meargă la toaletă în fundul curții și să se spele pe mâini într-un lighean.

“Reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș ne-au spus că toate școlile au apă, dar când le-am vizitat, am constatat că nu este așa. Noi chiar am încercat să facem ceva, dar autoritățile nu au dorit să ne spună unde putem să ajutăm”, a explicat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Clubului Rotary Timișoara Cetate.

Și tinerii din Rotaract Cetate Timișoara au înțeles importanța proiectului și s-au implicat activ alături de seniori.“Pare ireal ca în secolul XXI, în județul Timiș, poate cel mai dezvoltat județ din țară, există școli din mediul rural care nu beneficiază de cel mai elementar lucru, apa. Am dorit să arătăm că se poate face ceva cu puțină implicare și un ușor efort financiar. Părinții au fost mai mult decât fericiți, mai ales că o parte din ei nu au baie nici acasă”, a precizat Cosmin Grapini, secretarul general al Clubului Rotary Timișoara Cetate.

În județul Timiș mai există încă șase unități de învățământ fără apă curentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.