Cod galben de inundaţii pe râuri din Timiş. Ce zone sunt în...

Cod galben de inundaţii pe râuri din Timiş. Ce zone sunt în pericol

0
DISTRIBUIȚI

Serbia Floods

Râuri din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj şi Mehedinţi se află marţi, în intervalul 3.00 – 24.00, sub cod galben de inundaţii, potrivit unei atenţionări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), scrie Mediafax. Atenţionarea vizează râurile din bazinele hidrografice Bega superioară (judeţul Timiş), Timiş superior, Bârzava superioară, Caraş, Nera, Cerna (judeţul Caraş-Severin), Jiu superior şi afluenţii săi din judeţele Hunedoara, Gorj şi Mehedinţi.

În aceste zone se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Potrivit hidrologilor, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenţi de grad inferior ai acestor râuri.


Izolat, aceste fenomene se pot produce şi pe alte râuri mici din zonele de deal şi munte, cu probabilitate mai mare pe cele din judeţele Arad, Alba, Bihor, Cluj şi Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.