Comisarul șef Sorin Muntean despre parangheliile țiganilor din Timișoara: „Le vom respecta...

Comisarul șef Sorin Muntean despre parangheliile țiganilor din Timișoara: „Le vom respecta tradițiile, dar vom fi pe urma lor”. De ce se tem polițiștii

0
DISTRIBUIȚI

nunta tiganiOrdinea publică și prevenirea cazurilor de ultraj la adresa oamenilor legii a devenit principala prioritate a prefectului județului Timiș, Eugen Dogariu. Reprezentantul guvernului în teritoriu a spus că „săptămâna trecută am avut întâlnire cu toți șefii de instituții care se ocupă de ordinea publică. Trebuie să vedem cum reușim să avem o prezență mai mare în stradă ca să evităm spargeri de locuințe și alte evenimente care pun în pericol viața cetățenilor sau integritatea bunurilor.


Măsuri pentru a eficientiza activitatea poliției. Am discutat care sunt măsurile pe care trebuie să le luăm pentu aparțiția unor cazuri de ultraj. Am avut un număr mare de cazuri, ne-am axat pe discuții privind măsuri și acțiuni pentru a evita astfel de cazuri. Polițistul trebuie să își facă activitatea în mod eficient respectând legea, procedurile pe care trebuie să le punem în aplicare vor fi mult mai ușor de făcut”.

Șeful IPJ Timiș, Sorin Muntean, spune că nu este normal ca „din lună în lună să avem cazuri de ultraj la adresa polițiștilor și că aceste cazuri nu trebuie tolerate”. Totodată, Muntean afirmă că poliția va avea în vizor niște tradiții ale sezonului estival în urbea de pe Bega – nunțile țigănești și botezurile. Comisarul șef a dat asigurări că „le vom respecta tradițiile, dar vom fi pe urma lor”. Mai exact, IPJ Timiș speră să reducă numărul de paranghelii ale rromilor, prin creșterea numărului de agenți care patrulează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.