Condiții de doi lei, chirie de LUX. Clinica de Psihiatrie a...

Condiții de doi lei, chirie de LUX. Clinica de Psihiatrie a Spitalului Județean Timișoara este într-o stare jalnică. Ce propune un medic care lucrează acolo

2
DISTRIBUIȚI

646x404

Clinica de Psihiatrie a Spitalului Județean Timișoara de pe strada Văcărescu este într-o stare jalnică, iar nimeni nu poate să miște un deget pentru a oferi pacienților internați acolo condiții mai bune. Și asta pentru că locația care se află în paragină este retrocedată.

Spitalul Județean Timișoara plătește de ani buni o chirie fabuloasă pentru ca bolnavii cu probleme psihice să aibă unde să fie tratați. Nu mai puțin de 7.500 de euro intră, în fiecare lună, în buzunarul proprietarilor clădirii, care au câștigat-o în instanță în anul 2009.


Ovidiu Nicoară, medic primar psihiatru în cadrul Clinicii de Psihiatrie “Eduard Pamfil” de pe Strada Văcărescu, atrage atenția că această sumă colosală ar putea fi folosită pentru realizarea unei clădiri noi.

“Faceți o anchetă să vedeți cum arată Clinica de Psihiatrie. Funcționăm într-o clădire retrocedată, iar factorii de decizie nu fac nimic pentru asta. Știți cât plătește Spitalul Județean chirie? Aproape 8.000 de euro pe lună, sunt 100.000 de euro pe an, duși pe apa sâmbetei. În cinci ani, cu acești bani, se poate face o clădire nouă cu toate dotările”, ne-a spus medicul psihiatru Ovidiu Nicoară.

Florin Bîrsășteanu, directorul Spitalului Județean Timișoara, știe că la Clinica de Psihiatrie sunt “condiții grele”, dar, deocamdată, conducerea unității medicale nu are nicio soluție pentru mutarea secției. “Încă nu s-a ajuns la o soluție, iar investiții nu se pot face în clădire pentru că este retrocedată. Există un studiu de fezabilitate privind repararea unei unități militare de pe Calea Girocului, dar s-a ajuns la concluzia că este prea scump”, ne-a explicat Florin Bîrsășteanu.

Foto: adevarul.ro

2 COMENTARII

  1. Pt Florin Birsasteanu , bai , tu nu poti sa spui ca nu exista solutii , eu pot sa spun asta , unu de pe strada poata sa spuna asta dar nu tu. TU trebuie sa gasesti solutii , nu sa dai din umeri, incompetent ce esti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.