Constanţa: Case inundate şi drumuri afectate, în urma ploilor căzute în ultimele...

Constanţa: Case inundate şi drumuri afectate, în urma ploilor căzute în ultimele 12 ore

0
DISTRIBUIȚI

Serbia Floods

Mai multe locuinţe au fost inundate şi aproape zece kilometri de drumuri au fost afectaţi de precipitaţiile cu caracter torenţial care au căzut în ultimele 12 ore în judeţul Constanţa, în unele zone cantităţile de apă înregistrate depăşind 90 litri/mp, transmite corespondentul Mediafax. Potrivit datelor prezentate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, cele mai afectate zone din judeţ au fost comunele Ion Corvin (sat Brebeni), unde cantităţile de apă înregistrate au fost de 92 l/mp, Adamclisi – 80,2 l/mp, Deleni – 60 l/mp, Albeşti – 64 l/mp şi municipiul Mangalia, cu 31 l/mp.

De asemenea, vântul a suflat cu intensificări temporare, atingând în rafală şi 94 Km/h. În urma precipitaţilor torenţiale,zece case au fost inundate în satul Zorile, din comuna Adamclisi, trei case în Mangalia şi câte una în comuna Limanu, satul Şipote din comuna Deleni şi satul Vârtop din comuna Albeşti.


Totodată, o gospodărie din Limanu a fost inundată şi 70 de hectare de islaz din satul Zorile au fost afectate de inundaţii. La acestea se adaugă aproape zece kilometri de drumuri afectaţi în localităţile Adamclisi, Abrud, Urluia şi Zorile. Echipele Detaşamentului de pompieri Medgidia s-au deplasat în Şipote şi în Zorile, unde au intervenit în sprijinul populaţiei pentru scoaterea apei din gospodării, iar o echipă a Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) se află în satul Brebeni, de pe raza comunei Ion Corvin, unde monitorizează evoluţia cursului de apă Valea Mare. Totodată, lucrările hidrotehnice cu rol de apărare din administrarea ABADL sunt supravegheate în permanenţă.

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea a emis o avertizare de Cod Portocaliu de precipitaţii, în intervalul 19 iunie, ora 21.00 – 20 iunie, ora 15.00 pentru judeţul Constanţa, care se va manifesta prin averse ce vor avea caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 35 – 50 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.