Construirea celui mai mare pod de PET-uri din lume a intrat în...

Construirea celui mai mare pod de PET-uri din lume a intrat în linie dreaptă. Cum pot să se implice timișorenii

0
DISTRIBUIȚI

deseuri-peturi-apa-imbuteliata2Construirea celui mai mare pod din pet-uri din lume a intrat în linie dreaptă la Timișoara. Podul va fi postat pe canalul Bega, în zona centrală și va număra aproape 160.000 de recipient goale din plastic. Reprezentanții Eco Stuff, inițiatorii proiectului, au lansat un apel la voluntari să vină și să ajute la sortarea sticlelor. Acestea au umplut până la refuz piscina de la terasa La Căpițe.

„Vom selecta pet-urile în mai multe categorii, printre care pet-uri în culori neobisnuite, pet-uri de 0.5 l din plastic.


Vom avea de «aranjat» pe culori și aproximativ 30.000 de capace”, spune Radu Rusu. Cei interesați să dea o mână de ajutor, sunt așteptați de luni, după ora 17, în spațiul La Căpițe.

„cu.podu” este un proiect inițiat de EcoStuff Romania și presupune punerea în practică, în Timișoara, a celei mai mari construcții din pet-uri din lume, care va fi înscrisă în Guinness Book. Recordul precedent privind o construcție din sticle de plastic goale a fost stabilit în 2011, în Lituania, și a fost un „brad” de Crăciun realizat din 42.000 de pet-uri. Podul propriu-zis urmează să fie construit pe Bega în 24 și 25 iunie și av număra aproximativ 158.000 de PET-uri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.