COPIATUL în era tehnologiei: Ce SOLUŢII găsesc tinerii pentru a trişa la...

COPIATUL în era tehnologiei: Ce SOLUŢII găsesc tinerii pentru a trişa la examene

0
DISTRIBUIȚI

1309773228bacalaureat, elevi_SA (14)

În trecut, copiatul la examene însemna, de cele mai multe ori, o hârtiuţă ascunsă în mânecă sau notiţe scrise direct în palmă sau antebraţ. Însă, acum, tinerii care se pregătesc pentru examene se folosesc de tehnologiile moderne pentru a copia.

După apariţia pe piaţă a smartphone-urilor, a smartwatch-urilor, a ochelarilor Google, elevul modern are o varietate de gadget-uri pe care le-ar putea folosi pentru a trişa la examene, scrie într-un articol CNN.

În prezent, profesorii nu numai că trebuie să fie vigilenţi în sala de examinare, ci trebuie să fie la curent cu toate noile tehnologii apărute.

„Consider că toate aceste tehnologii vor reprezenta o problemă.


Vor exista consecinţe care nu pot fi încă prevăzute”, a declarat Larry Rosen, profesor la Universitatea din California.

În Anglia, guvernul începe să răspundă la această ameninţare, potrivit Ministerului Educaţiei.

Ameninţarea invizibilă

Unele dispozitive sunt imposibil de văzut, cum ar fi aşa-numitele căşti Bluetooth „invizibile”. Acestea dispun de un microfon minuscul, care este legat de un telefon mobil. Astfel de dispozitive pot fi folosite pentru a primi răspunsuri de la cineva din exterior.

„Dacă observăm un student care îşi mişcă stiloul sau pixul în dreptul computerului sau dacă văd că îşi mişcă încheietura mâinii, acestea sunt semnale că probabil face fotografii. Atunci intervenim”, spune Taylor Ellis, decan în cadrul unei universităţi din Florida.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.