Cover Phoenix: „Treaba celor răspunzători de evenimente pe plan local ar trebui...

Cover Phoenix: „Treaba celor răspunzători de evenimente pe plan local ar trebui să fie promovarea şi încurajarea artiştilor locali“. Vezi când va avea loc un nou concert

4
DISTRIBUIȚI

titidragomi2

Proiectul Phoenix Cover şi Tinere Talente Timişoara 2014, pornit în luna februarie a acestui an, continuă seria de evenimente în care doreşte să prezinte publicului timişorean noi talente, următorul eveniment din această serie fiind programat pentru ziua de joi, 26 iunie, de la ora 22.00 în clubul Taine.

Trupa Phoenix Cover formată de Titi Dragomir, vechi component al găştii Phoenix din care făceau parte Schwartz, Sobre, Sepi, Berger sau Strâmbeanu, este la al 5-lea concert. În acest proiect, Titi Dragomir a cooptat câţiva dintre membrii trupei Vest, care cântă de altfel în prima parte a concertului.


„Nu ţinem neapărat ca tinerii să se axeze pe rock şi Phoenix, însă suntem convinşi că interpretarea muzicii care a însufleţit atâtea generaţii şi munca în comun în sistem “trupă” dincolo de drumul pe care îl vor urma în cariera lor muzicală sau nemuzicală, nu poate fi decât ceva pozitiv“, spun membrii proiectului.

Campania de sprijinire a tinerelor talente muzicale „Cover Phoenix“ – acţiune care are parte de sprijinul liderului trupei Phoenix, Nicu Covaci – a organizat o serie de concerte în cadrul cărora timişorenii au avut parte de debutul unor tinere talente. „Ne lovim ca orice trupă de tot felul de probleme, dar nu ne lăsăm. Phoenix înseamnă un mod de a gândi, un mod de a simţi şi un mod de a te exprima. Asta înseamnă spiritul Phoenix. Nu este doar muzica. De neînţeles este în continuare atitudinea autorităţilor locale în ceea ce priveşte nepromovarea trupelor locale şi preferinţa pentru trupe din categoria sub-cultură. Treaba celor răspunzători de evenimente pe plan local ar trebui să fie promovarea şi încurajarea artiştilor locali, profesionişti sau mai puţin profesionişti, nu a numelor consacrate din entertainment“, spun membrii proiectului Cover Phoenix. La concertul din clubul Taine vor debuta două noi tinere talente Alina Adriana Iuga şi Sebastian Ursache, iar intrarea este liberă.

 

 

4 COMENTARII

 1. Povestea este frumoasa. In teorie…! Domnul Nicu Covaci NU susține acest proiect! De când a început, Nicu Covaci nu a venit la Timișoara. In alta ordine de idei, Covaci nu a apărut in vreo susținere media pentru acest proiect!

 2. Acoperitoarea asta Phoenix este un mod ieftin de a mai incarca spalarea figurii lui Covaci, manjita de scandaluri. Are dreptate dl. Roman, Covaciului i se falfaie de proiectul asta!
  Titi Dragomir a carat si el boxele de vreo doua ori pe vremea Phoenixului, dar nu era de loc in gasca! Intrebati-l pe Gigi Strambeanu, daca nu ma credeti!
  Apoi promovarea asta de tinere talente facuta de septari muzicanti – Doamne iarta-ma! Nu stiu ce cauta Lica Dolga in ecuatia asta, dar e treaba lui. Deci domnule Varga, mai usor cu peria , ca e prost materialul!

 3. Pentru comentatori de mai sus ia cititi
  http://www.ziarultimisoara.ro/2014-01-24-20-25-48/455-nicolae-covaci-despre-phoenix-eu-sunt-vandut-bine-ca-si-subiect-de-scandal-daca-s-ar-vinde-si-phoenix-asa-de-bine-nu-ar-fi-rau

  Si daca niste septari muzicanti se ocupa de promovarea unor tinere talente locale si a muzicii pe care ei o considera ca reprezentativa si de calitate, pe timpul, pe banii si pe sculele lor toata stima, Sau poate ca geniile muzicale din a carei categorie sunt convins si ma gindesc ca faceti si voi parte nu se pot cobori la acest nivel asta e optiunea voastra. Sau poate ca doriti sa promovati manelele ? Sau poate ca e rau ca se incearca promovarea trupelor locale ? Vorba ceea si asa e rau si asa nu e bine !!

 4. In tara in care sefii de aprozar se erijeaza in formatori de opinie si specialisti in domeniul culturii, nu mai mira pe nimeni ca unii scapati din camasa de forta (Poco Loco) arunca cu noroi in oameni care incearca sa faca ceva fara sa cistige un ban, cu mult efort, doar din pasiune, sustinuti material, moral si sufleteste de patroni ai unor cluburi precum Club30, Taine sau LifePub.
  La Capite de asemenea a avut loc un asemenea concert. Felicitari.
  http://www.pressalert.ro/2014/06/concerte-cu-viitorii-muzicieni-ai-orasului-ce-artisti-consacrati-au-sustinut-pe-micii-timisoreni-galerie-foto/

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.