Cum a devenit Colterm un motiv de mândrie pentru Primăria Timişoara şi...

Cum a devenit Colterm un motiv de mândrie pentru Primăria Timişoara şi când vor scădea facturile timişorenilor cu peste 25%

0
DISTRIBUIȚI

sediul colterm 02Compania Colterm a devenit, odată cu schimbarea conducerii, un motiv de mândrie pentru Primăria Timişoara, După ce vreme de luni de zile, conducerea municipalităţii s-a plâns de fostul director Petrică Pampu, acum, în cadrul unei conferinţe de presă, societatea locală de termoficare a fost lăudată deschis. Viceprimarul Dan Diaconu a spus că „peste 46 milioane de euro fără TVA au fost atraşi de la Uniunea Europeană. Am finalizat azi un proiect care pe de o parte ne permite alinierea la standardele de mediu pentru sistemul centralizat de termoficare din Timişoara, atât centru, cât şi CET Sud, care ne permite, prin retehnologizare, o eficienţă mult mai mare pentru ambele CET-uri. Ceea ce e foarte important de declarat e că pentru acest proiect care a început ca lucrare în mai 2012, suntem cei mai avanasaţi din ţară, singurii care au finalizat lucrările, lucru care nu poate decât să ne aducă mândrie pentru că au reuşit să absoarbă primii fondurile aferente acestor proiecte majore.


Faţă de această mândrie a lucrului bine făcut, acest final de lucrări ne permite să intrăm în faza a doua a programului de retehnologizare a sistemului centralizat care se află deja în consultare la POD Mediu şi care însemnă o schimbare semnificativă a sistemului de transport şi distribuţie. Dacă toate lucrurile vor merge bine, am putea absorbi încă 25 de milione de euro”, a spus viceprimarul Dan Diaconu.

Directorul interimar al companiei Mircea Cristian a spus că „dacă nu exista această retehnologizare, Colterm nu mai funcţiona din cauza normelor de mediu”. Directorul spune că trebuie continuate procesele de modernizare pe linia de producţie. Totodată, acesta a promis că din această vară vor începe procesele pentru recircularea apei calde pentru ca timişorenii care locuiesc la etaje superioare să nu mai aştepte zeci de minute ca apa de la robinete să fie caldă. Cristian a conchis că după anveloparea blocurilor şi introducerea sistemului de contorizare individuală factura timişorenilor va scădea cu peste 25%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.