CUPA MONDIALĂ de fotbal a debutat în Brazilia. Ceremonia de deschidere a...

CUPA MONDIALĂ de fotbal a debutat în Brazilia. Ceremonia de deschidere a evocat diversitatea şi frumuseţea Braziliei

0
DISTRIBUIȚI

world_cup02-325x200

Cupa Mondială de fotbal a debutat, joi, în Brazilia, cu ceremonia de deschidere, care s-a desfăşurat la Sao Paulo şi a a evocat diversitatea şi frumuseţea Braziliei şi a adus un omagiu naturii, oamenilor şi fotbalului. Spectacolul a durat aproximativ 25 de minute şi va fi urmat, de la ora 23.00, de meciul de deschidere, dintre Brazilia şi Croaţia.

UPDATE – Ceremonia de deschidere va fi urmată de primul meci al turneului final al Cupei Mondiale, dintre formaţiile Braziliei şi Croaţiei, care va avea loc, de la ora 23.00, pe Arena Corinthians din Sao Paulo.

UPDATE – După ce dansatorii şi acrobaţii au terminat programul de prezentare a valorilor Braziliei, şi-au făcut apariţia cântăreţii Pitbull, Jennifer Lopez, Claudia Leitte şi formaţia de toboşari Olodum, care au cântat imnul oficial al Cupei Mondiale, „We Are One”. Ceremonia de deschidere s-a încheiat cu un tur de onoare efectuat de artişti.

UPDATE – Un bărbat paralizat a lovit mingea oficială a Cupei Mondiale, fiind ajutat de un schelet electronic.

UPDATE – Actul al treilea al ceremoniei a fost dedicat fotbalului.


Punctul central al spectacolului a fost o minge „vie” formată din 90.000 de leduri.

UPDATE – Partea a doua a spectacolului a fost dedicată oamenilor din Brazilia, fiind reprezentate toate dansurile specifice acestei ţări. Fiecare caracteristică a ţărilor participante a fost prezentată de personaje şi recuzită. Fiecare membru al echipei, care include acrobaţi, săritori pe trambuline, dansatori de capoeira şi acrobaţi pe picioroange s-au oferit voluntari la ceremonia de deschidere.

Spectacolul, împărţit în patru acte, a evocat diversitatea şi frumuseţea Braziliei şi a adus un omagiu naturii, oamenilor şi fotbalului. Prima parte a festivităţii a fost dedicată junglei amazoniene, mesajul fiind cel al armoniei dintre natură şi om.Meciul de deschidere va arăta dacă la Arena Corinthians există eficienţă în aspecte cruciale cum ar fi circulaţia şi orientarea mulţumii de spectatori (n.r. – capacitatea arenei este de 61.600 de locuri), condiţiile de securitate sau accesul echipelor… În ceea ce priveşte deplasarea spectatorilor la stadion, teoretic nu ar trebui să existe probleme, deoarece angajaţii de la metroul din Sao Paulo au renunţat la greva ce ameninţa să perturbe circulaţia în oraş. După o primă acţiune de grevă, care a durat cinci zile şi a produs haos în capitala economică a Braziliei, angajaţii metroului au votat împotriva lansării unei noi greve, în pofida inflexibilităţii autorităţilor faţă de cererea lor de reangajare a celor 42 de grevişti concediaţi.Tensiuni sociale au avut loc şi în alte oraşe din Brazilia, dintre acestea Rio de Janeiro confruntându-se cu o grevă parţială de 24 de ore pe aeroporturi şi Natal cu o grevă a şoferilor de autobuz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.