Curățenie până la capăt

Curățenie până la capăt

0
DISTRIBUIȚI

dragos bota (3)

Arestarea lui Mircea Băsescu nu rezolvă problemele fundamentale ale justiției din România dacă lucrurile rămân în acest stadiu. Asta nu înseamnă că trebuie să diminuăm importanța evenimentului pe care-l consider cel mai important după acel „11 septembrie din instanţele româneşti” – condamnarea definitivă şi băgarea în puşcărie a fostului premier Adrian Năstase. Dincolo de ancheta  legată de traficul de influenţă pentru punerea în libertate a lui Bercea Mondialu, care este clar şi dovedit fără dubiu, adevărata provocare pentru sistemul judiciar este desluşirea a ceea ce s-a întâmplat în 2011, când au apărut primele interceptări în care se vorbea despre banii care trebuiau să ajungă la fiul fratele preşedintelui – de ce i s-a luat dosarul procurorului de caz atunci, de ce ani de zile mai marii justiţiari din procuratură nu au sesizat că sunt indiciile unui act de corupţie şi să aprofundeze cercetările.

Operaţiunea luată pe cont propriu de clanul Bercea, care nu a dorit decât să-şi recupereze banii, a dat peste cap toată construcţia pusă la punct ani de zile.


Dacă într-adevăr se doreşte să avem o justiţie cu adevărat puternică şi independentă, trebuie stabilit cine este vinovat de protecţia mafiotă acordată ani de zile lui Mircea Băsescu şi să plătească. Dublu cel puţin decât cel protejat. Pentru că a fi complice cu mafia, indiferent de cine este reprezentată, ca apărător al legii, este de neiertat Din păcate, puţine şanse ca să se facă, în termeni reali, curăţenie până la capăt. Pentru că fiecare politician îşi are Mondialu lui. Şi nici sistemul judiciar nu este prea departe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.