Dans, concerte și spectacole outdoor la cel mai important festival de teatru...

Dans, concerte și spectacole outdoor la cel mai important festival de teatru din vestul țării. Ce spectacole inedite vor avea loc

0
DISTRIBUIȚI

adam si eva teatru

La final de săptămână, Festivalul European al Spectacolului Timişoara – Festival al Dramaturgiei Româneşti (FEST-FDR) continuă cu spectacole de dans, concerte şi spectacole outdoor.

Sâmbătă, 14 iunie, ora 19.00, în Sala 2 a Teatrului Naţional din Timişoara se va juca spectacolul Parallel de Ferenc Sinkó, regia Ferenc Sinkó și Leta Popescu, GroundFloor Group şi Colectiv A, Cluj. Spectacolul Parallel are la bază experiențele protagonistelor Lucia Mărneanu (premiul UNITER pentru Debut, alături de Leta Popescu ) și kata bodoki-halmen. Creat din propunerile celor două artiste și din texte scrise de întreaga echipă, spectacolul provoacă printr-o abordare directă a temelor corp, identitate sexuală, refulare, acceptare.

De la ora 22.00, în Piaţa Victoriei este programat spectacolul Lazurd al Companiei Senza Tempo din Spania (regia Inés Boza). Lazurd, călătoria peste ape, urmărește drumul popoarelor nomade ale Mediteranei, toate acele vechi neamuri pe cale de dispariție. Străbătând drumuri prin muzica legendarilor rătăcitori, fie ei țigani, evrei sau altă etnie, spectacolul vorbește despre nesecata lor energie vitală și despre îmbrățișarea prezentului, într-un echilibru perfect al limbajului teatral și cel al dansului.


Astăzi, spectacolul e mai actual decât oricând: exodul continuă, cu sau fără legendă. Lazurd vorbește despre toate acele lucruri care se pierd doar pentru a renaște în vis, despre lumi ce există în paralel și despre faptul că orice călătorie e un drum al transformării individuale.

Ziua de duminică, 15 iunie, va începe, la ora 11.00, la Galeria Calina, cu lansarea cărţii Utopii Performative – Artiști radicali ai scenei americane în secolul 21 semnată de Cristina Modreanu (Ed. Humanitas) şi va continua, de la ora 19.00, în Sala 2, cu spectacolul concert Muzica Teatrului Next Generation, cu Tibor Cári & The Theatre Fleas Orchestra. Prin acest proiect, protagoniştii încearcă să demonstreze că muzica scrisă pentru scenă poate exista şi rezista şi ca gen autonom. Un gen în care muzicii i se alătură dansul, imaginea, o gamă întreagă de improvizaţii, emoţii, senzaţii. Este totodată, declară compozitorul Tibor Cári, un manifest radical împotriva „muzicii de plastic” în teatru.

”Prin programul oferit publicului său, FEST-FDR pune în evidență, în aceste zile de festival, fabuloasa complexitate a teatrului în fuziunea sa cu muzica, mișcarea, sau imaginea plastică. Vor urma, aşadar, încă două zile pline acordate pe diverse note muzicale şi registre artistice, demne de un Festival şi de un oraş care se doreşte Capitală culturală europeană”, transmit reprezentanții Teatrului Național Timișoara, organizatorii evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.