David Cameron: Desemnarea lui Jean-Claude Juncker ca preşedinte al CE, „o zi...

David Cameron: Desemnarea lui Jean-Claude Juncker ca preşedinte al CE, „o zi tristă pentru Europa”

0
DISTRIBUIȚI

David_Cameron

Desemnarea lui Jean-Claude Juncker pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene este „o zi tristă pentru Europa”, afirmă premierul Marii Britanii, David Cameron, citat de AFP, scrie Mediafax. „Este o zi tristă pentru Europa; există riscul diminuării atribuţiilor guvernelor naţionale”, a declarat Cameron. „Le-am transmis liderilor europeni că ar putea regreta toată viaţa această nominalizare”, a insistat Cameron, care consideră că Juncker este „persoana greşită” pentru funcţia de preşedinte al CE.

Jean-Claude Juncker a fost desemnat de şefii de stat şi de guvern ai ţărilor membre UE pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, a anunţat Herman Van Rompuy, preşedintele Consiliului European.


„Decizia a fost luată. Consiliul European îl propune pe Jean-Claude Juncker pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene”, a transmis Van Rompuy prin Twitter. Desemnarea lui Juncker a primit 26 de voturi pentru şi două împotrivă (Marea Britanie şi Ungaria) în Consiliul European. Junker, candidatul Partidului Popular European pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, va trebui să primească şi aprobarea Parlamentului European. Votul în PE este programat la jumătatea lunii iulie, iar Junker va trebui să primească cel puţin 376 de voturi pentru din totalul de 751. Juncker, în vârstă de 59 de ani, fost premier luxemburghez şi fost preşedinte al Eurogrupului, este adeptul unei viziuni federaliste faţă de proiectul Uniunii Europene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.