Despre bodyguarzii smardoi

Despre bodyguarzii smardoi

6
DISTRIBUIȚI

loredana codrut

Un bărbat a fost călcat în picioare de bodyguarzi în timpul concertului trupei Cargo de duminică seara de la Timişoara – cam aşa au sunat toate ştirile pe care le-am auzit sau le-am citit pe acest subiect. Încercând să mă documentez mai bine m-am uitat şi eu la videoclip. Mărturisesc că nu am văzut niciun bărbat. UN BĂRBAT nu atacă pe cineva în vreme ce deja e la pământ, indiferent de ce uniformă poartă pe el şi indiferent de ce a făcut omul care îi e la picioare. Legat de bodyguard-ul tip smardoi de cartier, mi-am adus aminte că anul trecut la Jazz Tm, un festival de altfel foarte bine organizat, personal am avut probleme cu doi paznici când am vrut să intru după gard, în zona destinată presei şi personalului tehnic.


Deşi aveam legitimaţie de presă şi acreditare, un stimat domn bodyguard m-a avertizat că dacă mai fac figuri mă aruncă peste gard, asta pentru că i-am spus că nu e normal să opreşti viceprimarul şi pe directorul Filarmonicii neştiind cine sunt.

Pentru cei care nu mă cunosc eu măsor undeva la 1,62 şi cântăresc circa 50 kg, deci clar eram ceva pericol. De fiţe l-am potolit pe loc, atunci când am scos telefonul din buzunar să îl înregistrez în caz că mă mai ameninţă. Câteva luni mai târziu, în centrul Timişoarei, la o prezentare de modă pe covor roşu, un alt smardoi cu uniformă security o împingea pe o spectatoare mai încolo cu remarca „dă-te, tu nu vezi ce urâtă eşti?” În România observ că la firmele de securitate sunt angajaţi orice băieţaşi de cartier care au fost trei luni la sală şi au luat steroizi pentru a reţine apă în ţesuturi. Cred că jobul se obţine fără vreun consult psihologic, deşi mi se pare absolut necesar. În România nimeni nu pare să ştie că bodyguard-ul e pus să păzeazscă şi cel mult să te ia pe sus şi să cheme poliţia dacă eşti recalcitrant. Legat de incidentul de aici, nu am înţeles prea bine de ce trupa Cargo a dat un comunicat de presă prin care îşi exprimă regretele pentru un incident în care nu a avut vreun amestesc. Probabil prea multă bună creştere. Firesc mi se părea ca firma care a trimis acei angajaţi să anunţe concedierea lor, pentru că din ceea ce ştiu eu se cheamă firmă de pază, nu firmă de „te rup în bătaie”.

6 COMENTARII

  1. si totusi, in unele tari, lovirea in cap cu bocancul, in timp ce aceasta se afla la pamant, poate fi considerata tentativa de omor, dar la noi e doar, exces de zel… traiasca Romania

  2. puls ca pe tot parcursul festivalului, acei agenti de paza, au consumat bere in loc de apa, eu am fost cateva zile la rand la festival si am vazut cu ochii mei cum turnauinei bere dupa bere. iar in duminica, atunci cand a cantat Cargo, la fel, au baut, si chiar unul dintre ei era cel care l-a batut pe baiat. nimeni nu le-a pus fiola sa vada cat de in forma erau acesti smardoi. dupa ce am vazut filmuletul cu bataia pe net, am lasat un comentariu la articol in care am zis ca au consumat alcool, iar la nici o ora dupa comentariul meu,unul dintre angajatii acestei firme de paza a intrat pe contul meu de facebook, posibil la intimidare.

    • Alina, daca nu ai fotografi sau inregistrari in timp ce agentii de securitate beau bere, degeaba ne spui, nu are nici un rost sa spui ca au baut bere, e egal cu 0, si un agent de securitate (paznici cum le spuneti voi) nu incepe sa dea in stanga si in dreapta aiurea, sigur nu a stat potolit individu care a fost batut, si totusi e o meserie riscanta 🙂

  3. Se exagereaza in presa si acuma e la moda sa ne dam victime, daca viceprimarul nu avea acreditare nu avea paznicul de ce sa il lase sa treaca, ce sa zic ce s-a speriat ala ca ai scos telefonul sa il inregistrezi. Articolul mi se pare asa o salata ca sa scrie si domnisoara ceva, ca mai mult nu poate si are target. Nici mie nu-mi plac personajele de la firmele de paza, dar nu sar nici aia sa te bata chiar fara nici un motiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.