Dezinteres din partea copiilor din județul Timiș pentru clasele profesionale. Câți elevi...

Dezinteres din partea copiilor din județul Timiș pentru clasele profesionale. Câți elevi s-au înscris și de ce meserii fug

2
DISTRIBUIȚI

scoala-profesionala01_resize-640x426

Chiar dacă nu au dat, încă, Evaluarea Națională, elevii de clasa a VIII-a din județul Timiș care nu își doresc să meargă la liceu au fost așteptați, până la începutul acestei luni, să se înscrie la o clasă profesională în școala dorită. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, au fost aprobate 28 de clase profesionale, în care ar urma să învețe din anul școlar următor, timp de trei ani, 784 de elevi. Însă, în prima etapă a înscrierilor în învățământul profesional s-au înscris doar 450 de candidați.

Francisc Halasz, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș, a precizat, astăzi, că cele mai vânate clase profesionale au fost cele de la școlile din Lugoj. Astfel, la Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu” din Lugoj, pentru calificarea mecanic auto s-au înscris 56 de elevi pe 28 de locuri, iar la calificarea ospătar, chelner, ospătar sunt 65 de candidați tot pe 28 de locuri.


Elevii vor fi admiși în ordinea mediilor, după ce vor susține Evaluarea Națională.

“Cu agricultura nu stăm prea bine. De exemplu, la clasa  de lucrător în agricultură ecologică de la Liceul Agricol din Timișoara pe 28 de locuri nu s-a înscris nimeni, iar la mecanică agricolă s-au înscris doar șapte pe 28 de locuri. Iar la Colegiul Tehnic “Azur” sunt doar doi înscriși pe 28 de locuri, pentru calificarea operator, fabricare și prelucrarea polimerilor”, a explicat Francisc Halasz.

Elevii care încă nu s-au decis să urmeze o clasă profesională mai au timp să se înscrie. Și asta pentru că vor mai urma încă două etape, reprezentanții ISJ Timiș estimează că cei mai mulți candidați vor opta pentru școala profesională după ce vor afla că nu pot să dea Evaluarea Națională pentru că au rămas corigenți sau cu situația neîncheiată.

2 COMENTARII

  1. Raspuns pt „public enemy” : pai fa-te tu atunci medic sau avocat daca poti, desi tare îmi este ca NU vei prea putea chiar daca te vei sili! Pt informatie, un medic sau un avocat munceste toata voata extrem de mult (cu mintea, cauta cuvântul asta în dictionar) si mult mai mult decât un mecanic auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.