Doi absolvenți de facultate, premiați pentru viziunea arhitecturală. Cum au schimbat fața...

Doi absolvenți de facultate, premiați pentru viziunea arhitecturală. Cum au schimbat fața Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

Diploma Excelenta FOR

Doi absolvenți ai Facultății de Arhitectură din cadrul politehnicii sunt noii premianți ai Registrului Urbaniştilor din Romania – Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest. Alexandru Cozma și Oana Simionescu, care conduc grupu F O R primesc diploma de excelență în domeniul ridicării calității vieții urbane prin inovații.

Evenimentul are loc joi 19 iunie 2014, ora 18,00, în incinta Sinagogii din Cetate, str. Mărăşesti. ”F O R a luat naștere în 2010, cu mult entuziasm, după o practică de un an în cadrul biroului de arhitectură Bjarke Ingels Group din Copenhaga și câștigarea câtorva premii la diferite concursuri de arhitectură și urbanism, încă din studenție. Nerăbdători să poată participa activ la mediul urban autohton, s‐au lansat într‐o serie de studii și proiecte urbane, concursuri de arhitectură sau urbanism, workshopuri și discuții în contexte diverse.


Premiile nu au întârziat să apară nici ele. Ar fi important de menționat proiectul Reabilitarea cartierelor gri care a primit diverse recunoașteri atât pe plan național cât și internațional. Cea mai recentă recunoaștere a venit din partea EUROPAN – cel mai mare concurs de urbanism și arhitectură din Europa – unde au obținut premiul secund cu proiectul The Centre. The Path. The Field of Action în Kristinehamn, Suedia. (…) Semnificația numelui conține strategia grupului – unde fiecare proiect este un proces defășurat cu un scop bine enunțat, liber de limitele unui singur individ, de cele mai multe ori elaborat în cadrul unei structuri de colaborare dinamice, unde calitatea demersului este la fel de importantă ca cea a rezultatului final. Păstrând mereu vie această definiție, cei de la FOR au reușit, în cei aproape patru ani de activitate să se remarce în comunitatea locală ca vector de dialog și inițiativă urbană”, arată arhitectul Radu Radoslav, președintele RUR – Vest.

Diploma de Excelență, acordată de RUR ca o recompensă simbolică a contribuției forțelor inovative la creşterea competivității regiunii noastre, face parte dintr‐un program mai amplu început în 2011.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.