După trei ani de existenţă, trupa timişoreană Pandora îşi întrerupe activitatea. Vezi...

După trei ani de existenţă, trupa timişoreană Pandora îşi întrerupe activitatea. Vezi care sunt motivele acestei decizii

0
DISTRIBUIȚI

pandora

Formaţia timişoreană Pandora – înfiinţată acum trei ani – a hotărât să îşi întrerupă activitatea „pe o perioadă nedeterminată“, iar albumul de debut al trupei, care a fost deja înregistrat, va apărea în viitor „cu o altă orchestraţie“. Printre motivele care au stat la baza acestei decizii se numără o serie de particularităţi ale scenei muzicale rock, cum ar fi amatorismul, cântările tot mai puţine şi faptul că unii muzicieni nu se dedică sută la sută proiectelor în care sunt implicaţi, preferând să facă parte din mai multe trupe.

„E greu de găsit o vină, e un cumul de situaţii care au dus la acest fapt. E încăpăţânarea mea: am eu o problemă cu trupele care se prezintă în faţa publicului ca nişte amatori. Cred cu tărie în anumite principii în ceea ce priveşte o trupă. Dacă vrei respect din partea publicului, trebuie să oferi respect. Şi mai cred că o trupă  serioasă cum s-a vrut a fi Pandora trebuie musai să aibă o amprentă, pe care frontman-ul o pune, în linii mari“, ne-a declarat Shimmy, chitaristul trupei. Albumul de debut al trupei a fost înregistrat şi editat, dar tobarul Andrei Jumuga se pregăteşte pentru examenul de bacalaureat şi cel de facultate. „Lucrul acesta l-am rezolvat, urmând să cântăm cu un tobar pe care îl contactăm de comun acord. Activitatea live are de suferit. Lucru valabil nu numai la Pandora. Pe scurt: cântările se iau din ce în ce mai greu, organizatorii se aruncă din ce în ce mai greu la plăţi către trupe.


În încăpăţânarea mea, cred că în asemenea momente trebuie să existe cinci cai la aceeaşi căruţă. Toată viaţa mea am încercat să am cu trupa în care activez o amprentă. Cu lumina stinsă, la primele cuvinte sau acorduri publicul să ştie cine eşti. Noi am lăsat o impresie foarte bună. Dar, un alt principiu la care ţin cu încăpăţânare, e că frontman-ul nu poate activa în două trupe care se vor asemănătoare. Nu poţi să dictezi sau să interzici nimânui să cânte sau să nu cânte cumva undeva. Dar dacă Pandora ar continua în formula cu vocal comun cu altă trupă, ne-am transforma în trupă de amatori. Practic devenim un proiect în care fiecare cântă cum are timp şi fără pretenţii. Nu are importanţă că un membru al unei formaţii care se vrea super serioasă şi cu target-uri super înalte face şi altceva sau cântă cu alte trupe. Dacă e trupă cover, tribut, muzică populară sau jazz, nu e nici o problemă. Dar Pandora nu împarte „amprenta” cu nimeni. Nu-mi permit aşa ceva. Pentru că, dacă accept, înseamnă că am renunţat degeaba la job, familie, prieteni“, ne-a mai declarat Shimmy.

Conform spuselor acestuia trupa Pandora îşi întrerupe activitatea pe o perioadă nedeterminată. „Urmează o reorganizare, probabil că albumul va ieşi cu o altă orchestraţie, se încearcă refacerea trupei. Nu ştiu cât durează şi care va fi componenţa. Ce ştiu e că s-a muncit trei ani de zile la amprentă, imagine, seriozitate. S-au făcut sacrificii ca Pandora să-şi găsească loc în rock-ul autohton şi personal nu am de gând să renunţ. Când o să apară oameni dispuşi să muncească indiferent cât de greu este, oameni care să nu stea pe margine şi să meargă la „mai cald”, oameni conectaţi la aceeaşi căruţă, Pandora revine. Cu oameni vechi sau noi. Nu vreau să dau cu noroi în nimeni, fiecare face cum crede că e mai bine“, a mai adăugat Shimmy. Înfiinţată la finele anului 2010, Pandora a adus în peisajul rock local un sunet heavy metal care îmbină anii ’90 cu prezentul, iar de-a lungul anilor formaţia a susţinut numeroase concerte atât în ţară, cât şi în străinătate.  Alături de chitaristul Shimmy din trupa Pandora au mai făcut parte Alin Cocean – chitară, Marias Adrian – Geagea – voce, Andrei Jumuga – tobe şi Adrian Niţulescu – bas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.